Vaihdettiin kierros
Etusivu
Tietoa Penasta
PenaPedia
Pena Palsta
Kuvakalleria
Savukehinnasto
Linkkejä
Materiaalia

Ajoneuvotietokanta (BETA)
Osoitetietokanta (BETA)

Yritystietokanta (BETA)

Vanhat uutiset

Kappale Kauneinta Suomea
Metsäkaatopaikkoja
--> Adolf <--
LOTTO-numerot

PenaNetworksin museo
PenaNetworksin kirjasto

Suosittelemme Ääliömäiset sivustot

Miksi KOIRA(@) tuijottaa?

Se haluaa matkia Teitä
Sillä ei ole parempaakaan tekemistä
Sillä on pää-ongelma

Aiemmat kyselyt

Pulautteet

<-> -
<O> O
<Kullin Lunssi> No perkkele .Täällän jyllää tosi älykästä sakkia.
<Kato nyt mikä neeke> Huora hyi helvetti
<Neekerin> Haisu Perse

Nimesi:

Lausahdus:

96 käyttäjää paikalla

Muista katsoa myös paikallaolijat!

<<<< Takaisin etusivulle

Uudistus

Uudistin kyselyn. Teille rakkaat Käyttäjät uudistus ei näy, vaan se näkyy minun omalletunnolleni. Aiemmin kysely toimi niin, että jokaista kyselyä varten oli oma tiedosto, jossa olivat ylärivillä aika, kysymys ja vastausvaihtoehdot. Alemmalla rivillä oli vaihtoehtojen äänestyslukumäärät. Minulla oli kansio, jossa oli kaikki ne ja kyselyn arkisto selasi jokaisen tiedoston läpi ja tulosti ne.

Uudessa menetelmässä on yksi tiedosto, jossa käynnissä oleva kysely on samassa muodossa kun aiemmin selitin. Sitten, kun uusi kysely laitetaan siirtää PHP sen kysely arkisto tiedoston ylimmälle riville. Arkistoidut kyselyt ovat kaikki samassa tiedostossa, kun niitä ei ole muuttamaan. Kysely arkisto näytetään Teille html tiedostosta. Kyselyä lisätessä edellinen kysely menee arkisto tiedostoon josta generoidaan ja tallennetaan suoraan luettavaksi html tiedostosta :) Tämä takaa sen, ettei kyselyarkiston avaaminen kuluta tehoja Palvelijasta, vaikka olisi tuhat kysymystä arkistossa. Tehoa menee silloin kun kysely luodaan ja sehän ei haittaa mitään, kun ei näy loppukäyttäjälle se ajan kuluminen.

Vähän samalla tavalla aatteella pulaute, siinä lisätään teksitiedoston ylimpään riviin uusi pulaute, jotta sivupalkista ladattavat (viimeisimmät) pulautteet saataisiin tiedostosta pienellä vaivalla kaivettua. Jos ne olisivat tiedoston lopussa menisi huomattavasti enemmän tehoa kaivaa ne sieltä. Ainut hidastus ja tehontarve tulee pulautteen lisäämisessä, sehän taasen ei haittaa muuta käyttöä. Pyrkimys on tehdä normaali selaus mahdollisiman nopeaksi :P

Olen jo miettinyt koko Penan muuttamista html:ksi, mutta se ei aivan jokaisessa kohdassa ole kaikista nopein vaihtoehto. Pulautteiden listaukseen sitä saatan soveltaa. Ongelmaksi tulee vain ettei sitä generointia voi tehdä pulauttaessa, silloin pulautteen laittaminen kestäisi pitkään.

Eräs mahdollisuus olisi pulautearkistoon tehdä sivunumerointi ja generoida aina se viimeisin sivullinen esimerkiksi (maksimissaan) 200 pulautetta / pulautus riippuen miten täynnä sivu on silloin kun pulautus laitetaan.

Toivottavasti ymmärrätte jotain erikoisesta selostuksesta.
Lämpimin syysterveisin PenaNetworks
[url]http://pena.dy.fi[/url]

Kirjoitettu 09.9.2010 0:55

Kommentit

Copyright © PenaNetworks säätiöt 2006 - 2020