Vaihdettiin kierros
Etusivu
Tietoa Penasta
PenaPedia
Pena Palsta
Kuvakalleria
Savukehinnasto
Linkkejä
Materiaalia

Ajoneuvotietokanta (BETA)
Osoitetietokanta (BETA)

Yritystietokanta (BETA)

Vanhat uutiset

Kappale Kauneinta Suomea
Metsäkaatopaikkoja
--> Adolf <--
LOTTO-numerot

PenaNetworksin museo
PenaNetworksin kirjasto

Suosittelemme Ääliömäiset sivustot

Miksi KOIRA(@) tuijottaa?

Se haluaa matkia Teitä
Sillä ei ole parempaakaan tekemistä
Sillä on pää-ongelma

Aiemmat kyselyt

Pulautteet

<-> -
<O> O
<Kullin Lunssi> No perkkele .Täällän jyllää tosi älykästä sakkia.
<Kato nyt mikä neeke> Huora hyi helvetti
<Neekerin> Haisu Perse

Nimesi:

Lausahdus:

91 käyttäjää paikalla

Muista katsoa myös paikallaolijat!

<<<< Takaisin etusivulle

Sähköturvallisuus

Yleisen sähköturvallisuuden nimissä vaadin kaikki sähkötyöt ja niihin liittyvät toimenpiteet luvanvaisesti suoritettavaiksi jännitteitä tai virtoja katsomatta. Ainoa luvanvaraisuudesta vapautettu asia on pariston vaihtaminen, lukuunottamatta tapauksissa, joissa laitteen elektroniikkaa sisällä pitävät kuoret on poistettava toimenpiteen ajaksi.

Sähkö on vaarallinen ja pahimmassa mahdollisessa skenaariossa jopa väärin asennettu paristo voi aiheuttaa mittavia henkilö- ja materiaalivahinkoja.

Näin ollen vaadin luvanvaraistettavaksi myös pienjännite- ja elektroniikkatyöt yleisen turvallisuuden ja hyvinvoinnin takaamiseksi. Jokaisesta sähkötyöstä on laadittava asian mukainen pöytäkirja, jossa käy ilmi vähintään seuraavat seikat:

  • Työn tekijä
  • Työn tilaaja
  • Työn kuvaus
  • Työn suoritus aika- ja paikka
  • Riippumaton tarkastaja


Työn tekijällä ja riippumattomalla tarkastajalla tulee olla vähintään sähkötyön vaatimusta edellytettävät urakointioikeudet. Riippumaton tarkastaja ei saa olla Työn tekijä eikä työn tilaaja. Pimeästä sähkötyöstä määrätään aina rangaistus, sekä työn teettämisen alan ammattilaisella uudestaan katsomatta siihen, vaikka maallikon tekemä sähkötyä täyttäisi tiukat sähköturvallisuusmääräykset.

Yksityisenä työskentelevä urakoitsija tulee olemaan asennusvirheen aiheuttamasta onnettomuudesta vastuussa henkilökohtaisella omaisuudellaan. Sähkölaitteilla tulee olla voimassa oleva vakuutus, jossa yksi vakuutus kattaa henkilön tai yrityksen omistuksessa olevien sähkölaitteiden aiheuttamat yhteiskunnalliset tai toisen osapuolen kärsimät vahingot. Sähkölaitevakuutus on henkilökohtainen. Sähkölaitteen omistajan tulee huolehtia vakuutuksesta rangaistuksen uhalla.

Sähkölaitekohtaisesti määritellään riskitapauksia, joille määrätään joka toinen vuosittainen katsastus. Kodin elektroniikasta riskilaitteisiin kuuluvat pesukoneet, televisiot, tietokoneet, monitorit ja jääkaappi. Edellä mainituista laitteista paristokäyttöiset versiot on vapautettu katsastuksesta. Katsasuksesta huolehtii Valtion Sähkölaiteturvallisuus. Katsastamattoman sähkölaitteen käytöstä kiinni jäädessään tullaan langettamaan rangaistus ja perimään laite valtiolle. Laitteen omistajan velvollisuus on huolehtia laitteen katsastamisesta. Katsastus on maksullinen.

Katsastus- ja vakuutustoimintaa valvoo TUKESin ja VSK:n muodostama virasto, johon suoritetaan laitteiden rekisteröinnit ja käytöstä poistot sekä urakointien pöytäkirjat.


Vai tahdoitteko te tinkiä turvallisuudesta? : O

Kirjoitettu 2011-05-10 21:50:10 muokattu viimeeksi 2011-05-10 21:54:01

Kommentit

2011-05-13 15:15:52 Masta Lain lailla.

Copyright © PenaNetworks säätiöt 2006 - 2020