Vaihdettiin kierros
Etusivu
Tietoa Penasta
PenaPedia
Pena Palsta
Kuvakalleria
Savukehinnasto
Linkkejä
Materiaalia

Ajoneuvotietokanta (BETA)
Osoitetietokanta (BETA)

Yritystietokanta (BETA)

Vanhat uutiset

Kappale Kauneinta Suomea
Metsäkaatopaikkoja
--> Adolf <--
LOTTO-numerot

PenaNetworksin museo
PenaNetworksin kirjasto

Suosittelemme Ääliömäiset sivustot

Miksi KOIRA(@) tuijottaa?

Se haluaa matkia Teitä
Sillä ei ole parempaakaan tekemistä
Sillä on pää-ongelma

Aiemmat kyselyt

Pulautteet

<hinta> kertokaaa lm sininen hinta
<Kulli> aaa
<Kim Jong-Un> 나는 세계에서 가장 위대한 리더
<Nokipoika> Hyvä sivusto
<Miksu82> Mitä bodegan 20 kpl filtterittömät pikkusikarit maksaa nyt, tuskin tota 8e mitä tääl lukee..?

Nimesi:

Lausahdus:

101 käyttäjää paikalla

Muista katsoa myös paikallaolijat!

<<<< Takaisin etusivulle

Kirjasto

Pena Networksin kirjasto on julkaistu! Kirjastoon pääsette: /kirjasto/! Näin alkuun kirjasto sisältää vasta kytkentäkaavioita, mutta olemme hyvää vauhtia valtaamassa alaa toisin kuin muut kirjastot - meidän kirjastomme materiaali on vapaata. Meillä kun ei ole tapana pimittää informaatiota ja suosimme aineiston vapautta.

Mielestämme mikään tekstimuotoinen materiaali ei ole turhaa, jos se täyttää kaikki seuraavat ehdot:

1. Se on tuotettu käsin, ei koneellisesti.
2. Se sisältää kieliopillisesti järkevää materiaalia

Jos teos täyttää nuo kaksi vaihtoehtoa, se on silloin kirjoitettu ihmisen toimesta, jolla on ollut sanoma minkä hän on tahtonut lukijoille ilmaista. Täten kukaan ei voi tuomita kyseistä tekstiä roskaksi mitä valitettavasti verkossa esiintyy varsinkin eräiden keskustelupalstojen moderaattoreiden toimesta erittäin paljon :O

EDIT: Näin aamun pikkutunteina on hyvä hetki pohtia unipolitiikkaa. Minua kovasti pelottaa Työ- ja Elinkeinotoimiston vaatima velvoite käydä siellä joka neljäs viikko. Ei siitä sen enempää nyt, vaan nyt mietitään miten toteutettaisiin nukkuma-aikakaava.

Nukkuma-aikakaavalla pystyisimme laskemaan unen tarpeen pätkittäin nukkuessa. Nukkuma-aikakaan tulisi huomioida aikaisemmin nukuttujen tuntien määrä, valvottujen tuntien määrä ja hankalin: niiden suhde. Nukkuma-aikakaavan tulisi pystyä ilmaisemaan miten paljon unta tarvitaan, jos herätään aamulla neljän tunnin unien jälkeen ja valvotaan viisi tuntia. Nukutaan tunnin mittaiset torkut ja valvotaan kolme tuntia, nukkuma-aikakaavan tulisi pystyä ilmoittamaan kuinka monta tuntia unta tarvitaan eli toisin sanoen huomioimaan viimeaikojen (vaikka 25-tunnin järjestelmää käyttäen, SIIS 25) kuinka monen tunnin unen jälkeen oltaisiin tasoissa, 8 tuntia unta täynnä suhteessa 25 tunnin mittaiseen biologiseen vuorokauteen.

Otetaan 25-tunnin pala ja pistetään nukutut tunnit toiseen päähän ja valvotut toiseen. Edellisen esimerkin mukaan saisimme 4+1 tuntia unta ja valvomista sillä ajanjaksollla ei ei ei nyt kun mietin hetken ei sitä näin lähdetä ratkaisemaan,vaan: montako tuntia täytyy valvoa yhtä nukuttua tuntia kohden? 25/8 = 3,125 tuntia. Eli 5 tuntia nukuttu ja se kertaa pyöristäkäämme se nyt kolmeen ettei tarvi noita vitun numeroita pyöritellä vaikka pyöristys onkin avain epätarkkaan laskentaan: 15 ja risat tuntia valvomista, jotta pääsisimme tasapainoon täytyisi nukkua vielä noin kaksi tuntia edellä mainitussa esimerkissä, joka näin olotilaa kuvitellessa saattaisi pitää hyvinkin paikkaansa.

Tässä ajattelumallissa puutteita. 1. on otettava huomioon ensimmäisten laskuihin otettujen tuntien väsymystila nukkumaanmennessä, oltiinko jo silloin velkaa untenmaalle? Ehkä pitäisi ottaa lasketuksi ajaksi koko se aika kun ollaan poikettu vaaterista kuitenkin logaritmisesti laskien, sillä untenmaa unohtaa nopeasti velat. Toinen puute on ääritapaukset: Jos valvotaan yksi yö ja mennään nukkumaan normaaliin aikaan tai vähän aikasemmin jopa, olisi nukkumisaika silloin kaavan mukaan 16 tuntia. Korkeintaan se on 10-12, ne loput jää untenmaan tappioksi ellei se sitten riistä syvemmällä unella saataviaan. Semmoisia seikkoja emme voi huomioida kaavoissa, mutta jos päätyy valvotun yön jälkeisenä päivänä pariksi tunniksi nukkumaan, aletaan taas olla kartoilla.

Otan mielelläni aiheesta vaihtoehtoisia teorioita vastaan.

Isä Aurinkoinen alkaa nousta Suuren ja Mahtavan suunnalta.

On hyvä aika mennä nukkumaan.

Terveisin
Pena Networks

Kirjoitettu 2011-04-09 22:08:25 muokattu viimeeksi 2011-04-10 03:21:29

Kommentit

2011-04-12 14:55:36 master Suuren kirjaston tiedot ovat vihdoin päässeet julkisuuteen.

Copyright © PenaNetworks säätiöt 2006 - 2020