Vaihdettiin kierros Penan uudistus - PenaSäätiöt
Etusivu
Tietoa Penasta
PenaPedia
Pena Palsta
Kuvakalleria
Savukehinnasto
Linkkejä
Materiaalia

Ajoneuvotietokanta (BETA)
Osoitetietokanta (BETA)

Yritystietokanta (BETA)

Vanhat uutiset

Kappale Kauneinta Suomea
Metsäkaatopaikkoja
--> Adolf <--
LOTTO-numerot

PenaNetworksin museo
PenaNetworksin kirjasto

Suosittelemme Ääliömäiset sivustot

Miksi KOIRA(@) tuijottaa?

Se haluaa matkia Teitä
Sillä ei ole parempaakaan tekemistä
Sillä on pää-ongelma

Aiemmat kyselyt

Pulautteet

<-> -
<O> O
<Kullin Lunssi> No perkkele .Täällän jyllää tosi älykästä sakkia.
<Kato nyt mikä neeke> Huora hyi helvetti
<Neekerin> Haisu Perse

Nimesi:

Lausahdus:

99 käyttäjää paikalla

Muista katsoa myös paikallaolijat!

Penan uudistus helmikuu 2011

Mistähän sitä nyt lähtisi tässä liikkeelle, on ollut niin monimutkainen ja vittumainen projekti ettei ole aikoihin tämmöstä ollut. Välillä tuntuu, että Pena vittuilee tahalleen päin naamaa, jotta menisin savukkeelle ja minulta menisi terveys :@
Kaikki lähti siitä, kun sain ajatukseksi pistää PenaPedian uudelleen pystyyn! Vanhalla kokoonpanolla ei mediawiki tahtonut toimia ollenkaan, joten tuumasta toimeen seuraavana maanantaina 40 km päässä sijaitsevalle salaiselle roskikselle ja sieltähän löytyikin emolevy! Siellä oli paljon socket 370 emolevyjä, mutta tämä miellytti silmää kapeutensa takia. Penaan ei mahtuisi leveä mallinen.


Kotona sitten pistetään kokoonpanot tulille. Sain muuten PeanutNetworkssilta Penan vanhan powerin takaisin, olin sen joskus Peanutille lahjoittanut. No eihän tuo paska anna kuvaa siinä säädellään eri suorittien ja muistien kanssa, kunnes lopulta kuva tulee :)


No tässä vaiheessa voidaan jo sammuttaa Pena ja purkaa. Päälle 90 päivää oli uptimeä vanhalla kokoonpanolla.


Eipä tietenkään ole yhtään kuvaa uudesta ja vanhasta samaan aikaan, no Te voitte itse vertailla niitä tämän sivun ja vanhan kokoonpanon sivulta.


Sitten vain asentelemaan, nyt ne ongelmat vasta alkoivatkin! Eihän live arch linuxi lähtenyt sitten millään käyntiin, vaan stoppasi johonki tosi ihmeelliseen erroriin. Pitkän muistienvekslauksen jälkeen löytyi toimiva yhdistelmä, jolla saatiin 512 mt muistia käyttöön ja vielä asennuskin onnistumaan. Tuo on jostain syystä pihi muistien suhteen.
Asennukset sujui mallikkaasti ja se toimi! Asennuksen jälkeen pistin pacman -Syu komennon päivittämään kaikki paketit uusimpiin. No voi saatana siitähän se meni ihan solmuun virhettä tuli ruudulle, näppäimistövalot vilkkui ynnä muuta. Ei mitään uudelleenkäynnistys ehkä korjaa EI SE SAATANAN PASKA LÄHTENYT ENÄÄN EDES KÄYNTIIN siinä vaiheessa alkoi keittämään nupissa ja täytyi mennä savukkeelle. Ei lähtenyt käyntiin edes yhdellä 128 mt kammalla! Uutta asennusta perään vain, menin siinä sitten nukkumaan ja aamulla viimeistelin asennuksen.

Aamulla kaikki meni paremmin. Softapuolella oli vähän ongelmia, ei vakavaa. Saman päivän aikana saatiin jo PenaServeri pystyyn.
Asennukset keskeytyi saman päivän iltana, koska oli Toveri Yaroslavin luona saunailta. Seuraavana päivänä hieman kohmelossa kotiin päästyäni aloitin PenaPedian pystyttämisen. Se meni mallikkaasti ei ongelmia.

Vielä tässä vaiheessa Pena oli levällään lattialla. Ajattelin löytäväni siihen paremman emolevyn seuraavan maanantain roskiskäynnillä, mutta en löytänyt.

Kului vähän yli viikko, kunnes sain PeanutNetworksilta ilmoituksen hänellä olevasta 1000 MHz tehoisesta socket 370 kantasesta PENASTA! SAATANA >:O semmostahan me oltiin aina kaivattu >:O


Kävin sen hakemassa 40 km päästä. Sitä ennen kävi vittumainen juttu nimitäin kun minulla oli tili tyhjä ja 50 euron seteli kädessä menin tankkaamaan automaatille. Tankkailin aivan normaalisti, mutta sitten saatana täyttyi ja oli vielä 7 euroa jäljellä >:O Kaivoin peräkontista Boris kanisterin mutta sehän oli vittu jäässä! En saannut bensiiniä mihinkään talteen liruttelin väkisin tankin piri pintaan ja sitten painoin kunnon ruittauksen vielä "yli" ja pistooli takaisin. En viittinyt maahan valuttaa, kun takana oli täti odottamassa vuoroaan. Tappiolle jäin lopulta 3 euroa. >:@


Peanutilta tuli myös kasa muisteja. Mm. nämä.

Tämä muistipelleily pisti vituttamaan, nimitäin mikään Peanutilta saatu muisti ei toiminut tuossa. Ei tullut kuvaa. Ajattelin etten pistä enempää muistia. Pistin uuden suorittimen, se onneksi toimi ja ajattelin vielä kerran koittaa Peanutin muisteja ja kyllä vittu >:O Peanutin muistit toimi Peanutin suorittimen kanssa >:O Pistin molemmat kuvassa näkyvät muistit, ajoin hetken mentestiä ja kaikki vaikutti olevan kunnossa. Koitin myös kolmella 256 kammalla, mutta sillä tuli taas samat virheet archin livekäynnistyksessä. En viitsinyt asennetulla archilla yrittää, sillä käynnistyksen aikana jumittumiset ei teee hyvää linuxille.


Alkoi hiukomaan säädellessä.


Memtesti, paljoa tästä enempää en ajanut sitä. Tässä testataan kaksi kyvaa ylempänä näkyviä muisteja.


Vanha suoritin (emolevyn mukana tullut). 877 MHz. Tuo uusi on jopa mekaanisesti parempi, siihen saa jäähdytys siilin helpommin.


Pena yleisnäkymä.


Yksikkö :):):):)


Yksikön parasta ennen 5.6.2007


Pena valmiina. HEI! MINÄ OLIN VIISAS pistin tämän jälkeen Penan paikalleen, mutta en pistänyt koppaa kiinni vielä. Se toimi hyvin uudella kokoonpanolla, siihen asti kunnes innostuin koittamaan kestävyyttä. IE:llä minä PenaPediaa jauhoin hetken aikaa, kunnes erroria alkoi pukkaamaan. Mysli saatana kaatui >:O Normaalisti rasituksessa sivu menee vaan tukkoon, mutta ei kaadu. Tuossa kaatui mysli ja ei herännyt herran aikoihin edes manuaaliherätyksellä. Kun se vihdoin heräsi, menin ihan vain selaamaan PenaPediaa, no siitä se paska kaatui kokonaan. Puttyt heittivät erroria yhteyden katkeamisesta, olin jo irkissäkin ehtinyt hehkuttaa uuden Penan tehokkuutta ja mahtia. Saatana!
Hätäkorjaustoimenpiteenä otin toisen kamman pois. Nyt on meillä muistia vain 256 mt. Se saa riittää siihen asti, kun löydän paremman emolevyn. Tuo on joko a) paska b) liian vanha, se on vuodelta -98 ja silloin ei vielä ollut gigahertsin suorittimia ja noin hurjan suuria muistikampoja.

Silloin yhtenä maanantaina löytyi roskikselta tosi pienikokonen LGA775 kannalla oleva emolevy PENA 4 suorittimella! Se olisi mahtunut jopa Penan sisälle, mutta se ei toiminut :@ Oliko se sitten kohtalon enne ettei Penasta nyt niin tehokasta, mutta tehokas olisi siinä mielessä parempi, saisin toteuttaa eräitä fantasioitani esimerkiksi LAADUKKAAN statistiikkajärjestelmän, josta näkisin helposti arvot, joita itse kaipaan. Se vie vain valitettavasti paljon tehoja :( PENA 4 jaksaisi kyllä jauhata sen :) saisin myös viestitysjärjestelmän eli mahdollisuuden jättää viestejä eri IP-osoitteille. Toki se nytkin onnistuisi, mutta kymmenientuhansien ja taas kymmenien tuhansien uusien IP-osotteiden tultua myslipöydälle muuttuu toiminta pikkuhiljaa hitaammaksi. Siksi tarvittaisiin tehoa tämmöiseen juttuun. Ei kuitenkaan pistetä tarpeita periaatteiden edelle, sehän sotisi periaatteitamme vastaan >:O.

17.02.2011

Copyright © PenaNetworks säätiöt 2006 - 2020