Vaihdettiin kierros Penan suuri uudistus - PenaSäätiöt
Etusivu
Tietoa Penasta
PenaPedia
Pena Palsta
Kuvakalleria
Savukehinnasto
Linkkejä
Materiaalia

Ajoneuvotietokanta (BETA)
Osoitetietokanta (BETA)

Yritystietokanta (BETA)

Vanhat uutiset

Kappale Kauneinta Suomea
Metsäkaatopaikkoja
--> Adolf <--
LOTTO-numerot

PenaNetworksin museo
PenaNetworksin kirjasto

Suosittelemme Ääliömäiset sivustot

Miksi KOIRA(@) tuijottaa?

Se haluaa matkia Teitä
Sillä ei ole parempaakaan tekemistä
Sillä on pää-ongelma

Aiemmat kyselyt

Pulautteet

<Jussimekko64> Tupakointi on typerää, lopettakaa välittömästi. Niin ja rehtori Keijo voi suksia suolle.
<Rehtori Keijo> Kirjoitin itse edellisen viestin. Enkä osaa kirjoittaa oikein, mutta olen hyvä runkkari.✊💩
<Olen.runkkari> Kyrpää perseeseen
<Uppo-Nalle> Rehtori Keijo on noista paras esimerkki. Kummastakin runkkareista varsinkin. Menikö tunteisiin ?...yhyy pientä Keijo pojua niin itkettää😭
<Rehtori Keijo> yhteis kunnan elätit täällä availee itseään, runkkarit

Nimesi:

Lausahdus:

16 käyttäjää paikalla

Muista katsoa myös paikallaolijat!

Penan uudistus paremmaksi ja luotettavemmaksi

Pena on jo pitkään toiminut 800 MHz mikroprosessorilla ja olen jo pidemmän aikaan haaveillut hieman vähempi tehoisesta serveritietokoneesta.

Tämä rojekti on ollut pitkä, kun on tullut erinäisiä mutkia matkaan ja mielenkiintoisempia rojekteja. Kuitenkin vihdoin muutama päivä sitten uudistettu Pena pääsi tulille!

Kaikki alkoi siitä, kun löysin roskiksesta 386 MikroMikon, josta jo aloin uutta Penaa suunnittelemaan. Penahan se ei olisi enään ollut joten rojekti olisi saattanut nopeasti karsiutua, mutta suurin este hankkeelle oli ettei MikroMikko tukenut suurempia kuion 3 GB kiintolevyjä. Yleensähän serverissä ei paljoa tilaa tarvitse. Yleensä, mutta PenaNetworksilla on asiat toisin. Vuosien aikana on kertynyt paljon materiaalia ja suurin niistä on vain sisäpiirille tarkoitettu tiedostojako, jossa on monen vuoden historiallista materiaalia. Pena vie varmaan 5 GB yhteensä ja on kasvamassa huimaa vauhtia!

Tämä hanke alkoi kuitenkin hetken mielijohteena sateisena päivänä ajatuksesta käydä PeanutNetworksin luona 40 km päässä. Ajelin vanhoja teitä, en uusia toisin kuin muut mokomat saatanan kiirehtijät vetelivät viereisellä moottoritiellä.

PeanutNetworksilla nautittiin PeanutNetworksin ylläpidon kanssa pullakahvi ja sain mukaani Pentium tietokoneen ja BNC liittimen omaavan hubin. Alunperin minun ajatuksena pistää serveri BNC netin päähän hubin kautta, mutta verkkokortin asennus ongelmien vuoksi sovin tietokoneen kanssa tyytyäkseni kompromissiin ISA verkkokortin käytöstä ethernet liittimellä. Nimitäin PCI verkkokorttia en minä olisi ikimaailmassa tuohon pistänyt käyttöön niin paljon en olisi antanut periksi.
Ennen siis tuota verkkokortti episodia oli slackware linuxin asennus, joka onnistui yllättäen ongelmitta.

Kuvia minulla ei valitettavasti ole kuin loppuvaiheista, toivottavasti ne riittää.

P4060096.JPG

Tässä kohdin on aamupalan aika. Verkkokortti alkoi kohta toimimaan

P4060100.JPG

Siinä on Pena. En ollut aikeissa jaksaa laittaa Penaa Penan koteloon, mutta pakkohan se oli lopulta jaksaa eihän Pena olisi Pena ilman Penan maalausta kotelossa!

P4060101.JPG

Aloin siis purkamaan kokonaisuutta PeanutNetworksilta saadusta kotelosta. Alun perin tietokoneessa oli 200 MHz mikroprosessori, mutta vaihdoin omista kokoelmistani tilalle löytyneen 133 MHz täyskeraamisen mikroprosessorin. Pena on nyt Pena eikä mitään muuta :@

P4060102.JPG

P4060104.JPG

ISA verkkokortti näkyy kauniina se on vauhdin huumaa!

P4060106.JPG

Tässä välissä taisi tulla paskahätä, joten kiiruhdin vessahan tekemään asioita.

P4060107.JPG

Tilan jälkeen otin Penan pois kolostaan ja avasin sen.

P4060108.JPG

P4060109.JPG

Penan sisällä oleva yksikkö. En raaski juuoda sitä tosin harmittaa suunnattomasti, kun sinne tuli light yksikkö laitettua :@ Tosin siihen aikaa ei varmaan kovin pitkälle ajatellut onhan siihen syykin miksi light yksikkö jäi "ylimääräiseksi" .

P4060110.JPG

Penan vanhat osaset

P4060111.JPG

Uusi emolevyinen irroitettu.

P4070112.JPG

Tämä tuotti suurta ihmetystä; uusi emolevyinen sopi hyvin Penan koteloon >:O. Kiinnitystapeille löytyi reikiä tuonkin emolevyn mukaan kotelosta. Verkkokortti täytyi pistää aivan alimpaan väylään ja tehdä sille äänieristyslevyistä leikatuilla palasilla pieni tukipala ettei yksikkö taivuta korttia, kun se joutuu kortin päällä makaamaan.

P4070113.JPG

Powerista on Pena Networks ylpeä! Se on vanhaa mallia, jossa on täysin mekaaninen virrankatkaisija. Lisäksi emolevy käyttää noita vanhanmallisia johtoja :)

P4070114.JPG

Uudistettu Pena kasassa.

P4070115.JPG

Vielä yksikkö sisälle

P4070117.JPG

Tässä vaiheessa oli aika poltella voitonsavuke, kun Pena meni käyntiin. Näytönohjaaja poistettiin. Ei sitä tarvitse.

P4070118.JPG

Parveke kaiteessa oli paljon tuon näköisiä hyönteisiä.

P4070121.JPG

Pena paikoillaan ja käynnissä mutta eihän sinne vittu tietenkään päässy saatanan perkeleen vittu. Täytyi pistää näppäimistö ja näyttö takaisin ja tutkia missä kiikastaa, mutta missään ei kiikastanut >:O Sitten uusi yritys ja sittenhän se jo alkoi PuTTyn kutsuihin vastata.

Vaikka on tullut muutaman kerarn tunne Penan olevan vieläkin liian tehokas, ei saa antaa sellaisille tunteille valtaa, sillä Pena on nyt niin Pena kuin vai voi olla. Pentium OverDrive ei olisi enään niin pena kuin aito oikea Pelkkä Pentium! >:@

Pena Networks kiittää vielä kerran PeanutNetworksia uudistetusta Penasta.

Tosi harvassa on socket 7 kantaiset emolevyt, jotka tukevat suuria kiintolevyjä. Nykyisessä Penassa opn 80 GB levy. Mikäli olet kiinnostunut Penan specseistä, siirry toki lukemaan ne /ulla.php:lta

10.6.2010

Copyright © PenaNetworks säätiöt 2006 - 2021