Vaihdettiin kierros Penan varavoimala - PenaSäätiöt
Etusivu
Tietoa Penasta
PenaPedia
Pena Palsta
Kuvakalleria
Savukehinnasto
Linkkejä
Materiaalia

Ajoneuvotietokanta (BETA)
Osoitetietokanta (BETA)

Yritystietokanta (BETA)

Vanhat uutiset

Sähkönsiirron tariffilaskuri

Kappale Kauneinta Suomea
Metsäkaatopaikkoja
--> Adolf <--
LOTTO-numerot

PenaNetworksin museo
PenaNetworksin kirjasto

Suosittelemme Ääliömäiset sivustot

Täytyiskö PenaPedia kaivaa naftaliinista esille? :O

Ehdottomasti!
Jonnena en edes tiedä mikä se on :$

Aiemmat kyselyt

Pulautteet

<Rehtori ite nääs> Oltiin Sanna kaa vähän pilettämässä ja kas kummaa päästiin otsikoihin....Sannaa oli muuten kiva panna, takaapäin
<Aleksandr Darchiev> Jos Yhdysvallat nimeäisi Venäjän terrorismin valtiolliseksi sponsoriksi, se olisi "piste, josta ei ole paluuta" maiden välisissä suhteissa. "Washington on siitä tietoinen, Moskova on selittänyt.". En haluaisi filosofoida siitä, mikä on mahdollista ja mikä ei nykyisessä myrskyisässä tilanteessa, kun Yhdysvaltojen johtama länsi on tallannut kansainvälisen oikeuden ja ehdottomia tabuja diplomaattisissa käytännöissä. Sen täytäntöönpano, eli Venäjän leimaaminen terrorismin valtiolliseksi sponsoriksi, merkitsisi sitä, että Washington on ylittäisi paluupisteen ja aiheuttaisi vakavimman sivuvahingon kahdenvälisille suhteille, aina niiden tason alentamiseen ja jopa kaikkien siteiden katkaisemiseen saakka. Olen rehellinen: emme näe perusteita löytää kompromisseja Washingtonin kanssa, joka ei ole aivan neuvottelukykyinen. Tietenkin, jos amerikkalainen puoli vihdoin kääntyy terveen järjen puoleen ja Washington tarkastelee terveesti muuttuvaa geopoliittista maisemaa ja osoittaa – ei sanoin, vaan teoin – aikomusta kunnioittaa Venäjän kansallisia etuja, se on perusta asteittaiselle suhteiden normalisoitumiselle.Yritys tuhota Venäjän taloutta on kuitenkin epäonnistunut. Reagoimme rauhallisesti, emmekä ryntää neuvotteluihin
<Tsiisas> Kääri sätkiä ja piere verta
<Dmitri Medvedev> Ukraina väittää syyllisen olevan Venäjä. Se on selvästi sataprosenttista hölynpölyä. Emme iskeneet Zaporižžjan ydinvoimalaan. Mitä voin sanoa? Ei pidä unohtaa, että Euroopan Unionissa on myös ydinvoimaloita. Ja onnettomuuksia voi tapahtua sielläkin.
<Valeri Vasiljevia> Haistelen akkojen pyörien penkkejä minihame päällä ja runkkaan, onko se ihan normaalia?

Nimesi:

Lausahdus:

15 käyttäjää paikalla

Muista katsoa myös paikallaolijat!

Penan varavoimala

Satuin löytämään roskiksesta kaksi mukavan pienikokoista APC 500 UPSia. Tiesin heti ne nähdessänini, että Pena tulee saamaan varavoimalan!


APC 500 UPS

Päätin ottaa ehjemmän niistä käyttöön - toisesta puuttuu virtanappulan merkkivalon suojus. Nimellisesti ne antaa 180 wattia se riittää meidän käyttöömme vallan mainiosti Pena ei vie kun noin 50 wattia ja modeemi+kytkin kovinkaan montaa siihen lisäksi.


APC 500 UPS

Akut olivat kuolleet. Onneksi minulla on vararoskisakkuja ja vieläpä suht hyvässä iskussa.


Pistorasia-adapteri

Täytyi tehdä jatkojohto, joka käy UPSin lähtöreikiin. Näin saamme myös modeemin ja kytkimen sähköt turvattua ja Pena voi palvella sähkökatkoksen aikana, loput riippuu ADSL-linjan varmistuksista.

Kuvassa kyseinen johto - rasian löysin pari päivää sitten roskiksesta AJATELKAA SE ON IHKA OIKEAA BAKELIITTIA VARMAAN JOSTAIN 50-LUVULTA JOLLOIN MAALLIKKOTASON SÄHKÖTARVIKKEETKIN OLIVAT VIELÄ JÄMÄKÖITÄ JA LAADUKKAITA, tuo on niin jämäkkä ja laadukas, että tarvitsee ihan oikeasti voimaa tökätä pistoke tuohon tai ottaa pois. Maadoituksia me emme käytä, kun ei huonerasioissakaan niitä ole.


APC 500 UPS

Takaosa. Huometkaa jumpperointi, piipparin saa sammutettua. Ei tarvitse alkaa repiä sitä irti koneistosta :@


UPS

Konstruktio valmiina! Vittumaisia ongelmiakin tuossa oli tosin niistä ei enempää ei niitä ilkeä muistella kun ei päätä eikä häntää paskatelewqellin toiminnassa ole >:@

Ainakin viisi minuuttia UPS jaksoi jauhata sähköä toimilaitteille maksimi pituutta en viitsi yrittää ettei Pena turhaan sammuile tai akku rasitu tyhjentyessään liikaa. Lopun aika näyttää meille. Harvoinhan täällä sähkökatkoksia tulee esimerkiksi Penan yksivuotisuptime saavutettiin ilman apuvirtalaitteita sähkö on vakaata täällä, mutta silti on varauduttava poikkeustilanteisiin kun ei sitä koskaan tiedä ja arvon Käyttäjä saattaa kaipailla palvelimeltamme materiaalia juuri silloin kun harvinainen sähkökatkos pääsisi yllättämään! Ilmastonmuutosedistämiskampaniammekin on saattanut vaikuttaa kun kevät ja kesämyrskyt voimistuu puita kaatuu yhä enemmän ja katkoo sähkölinjoita me olemme varautuneet tekojemme seurauksiin ja voimme olla siitä ylpeitä.

Tekniset tiedot

http://www.apc.com/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=BK300MI&CFID=33160066&CFTOKEN=21168061

20 minuuttia mennyt ja jaksaa vieläkin jauhaa!

Laskin, että maksimi (180W) kuormalla, 7.2 Ah akulla jaksettaisiin (täydellisellä hyötysuhteella) mennä n. puoli tuntia. Nyt on kolmasosa max. kuormasta pitäisi jaksaa mennä pitkään. Ilmeisesti UPS-tekniikkakin on kehittynyt enään nuo ei kuumene käytännössä yhtään vaikka päätekivien jäähdytyksenä on ihan pienet alumiinilevyt.

19.06.2011

Päätin virkistellä hieman akkuja, jotta akun nuoruuden kunto pysyisi hyvänä. Puolituntia on porskuteltu eikä UPS ole mainittavasti lämmennyt edes. Ihme vekotin saatana. Soittokellodipin olen kääntänyt OFF-asentoon, en tiedä hälyyttääkö tuo silti ennen virtain loppumista vai katkeaako suoraan sitä en kuitenkaan jää koittamaan, vaan kohta pistän takaisin valtakunnalliseen verkkoon palvelijamme. Onhan meillä sentään uptimeä yli 90 päivää.

35 min mentiin akun voimalla! Kyllä kelpaa & ja piisaa :):)

Copyright © PenaNetworks säätiöt 2006 - 2022