Vaihdettiin kierros Pena - PenaSäätiöt
Etusivu
Tietoa Penasta
PenaPedia
Pena Palsta
Kuvakalleria
Savukehinnasto
Linkkejä
Materiaalia

Ajoneuvotietokanta (BETA)
Osoitetietokanta (BETA)

Yritystietokanta (BETA)

Vanhat uutiset

Kappale Kauneinta Suomea
Metsäkaatopaikkoja
--> Adolf <--
LOTTO-numerot

PenaNetworksin museo
PenaNetworksin kirjasto

Suosittelemme Ääliömäiset sivustot

Miksi KOIRA(@) tuijottaa?

Se haluaa matkia Teitä
Sillä ei ole parempaakaan tekemistä
Sillä on pää-ongelma

Aiemmat kyselyt

Pulautteet

<Uppo-Nalle> Vai sellaiset kokemukset siellä sitten. Taidettu katsoa liikaa pornoa siellä, kun tuollaiset fantasiat
<Zull> Muta kuonot ja muut väärän väriset nussii sua perseeseen
<Uppo-Nalle> Haista paska rehtori 🖕 suksi itse vittuun täältä.
<Rehtori> Nekerit poistukaa täältä
<Jari Sillanpää> Qatar Airwaysin koneesen pääsin amfetamiinin kanssa Bangkokista lähtiessä

Nimesi:

Lausahdus:

41 käyttäjää paikalla

Muista katsoa myös paikallaolijat!

Pena

Pena, itse Jumalamme :) Penasta kaikki on lähtöisin. Jos joku ei vielä tiedä, Pena on tietokoneen (eli tässätapauksessa palvelimen) nimi, jolla PenaServeri ja kaikki siihen liittyvät sivustot majailee. Pena on hyvin keskeinen asia tällä sivustolla, joten älä ihmettele miksi näet Pena siellä Pena täällä.. se on vain psykologista aivopesua.

Penan historia lyhyesti

Penan historia lähtee liikkeelle siitä syksyisestä päivästä, olikohan vuosi silloin 2005 kun isäni raahasi työpaikkansa roskiksesta minulle tietokoneen. Siinä hän oli, Pena :) Siinä vaiheessa Penassa oli vielä kiinni jokin antiikkinen HP:n emolevy, ei kovalevyä ja jokun passiivijäähdytetty 200MHz prosessori. Suurimmaksi osaksi Pena siinä vaiheessa vielä pölyttyi nurkassa tai sillä tehtiin jotain pieniä kokeiluja.

Tullaan vuoteen 2006 ja vuodenaikana toimii kevät; Pena alkoi toimimaan FTP serverinä erästä tarkoitusta varten (jota en tässä nyt paljasta ;)), kuitenkin se ei ollut hyvä idea ja siitä seurasi sitä huonompiakin jälkiseurauksia :(, Pena jäi käyttämättä.

Sitä seuraava askel on samaisen vuoden syksy, kun mietimme kaverini kanssa millä saada tehtyä oma wiki. Copypastesimme wikipedian lähdekoodia ja ihmettelimme "miksei wiki toimi", mutta jossakin vaiheessa löysimme kuitenkin MediaWiki ohjelmiston, josta tietenkin tuli heti ajatus perustaa oma Wiki. Wikin nimi oli aluksi FinlandiaWiki, mutta eräs toinen kaverini keksi paremman nimen; PenaPedia ja sillä hetkellä PenaPedia oli syntynyt :) Minä kavereideni kanssa muokkasimme PenaPedian omalaiseksemme, kirjoitettiin muutamia pitkähköjäkin artikkeleja sinne kunnes kävi takasiku; tietokanta hävisi. En siihen aikaan vielä tinnyt paljoa tietokannoista, mutta kyseisen katoamisen jälkeen olen alkanut varjelemaan Penalla pyöriviä tietokantoja yhtä paljon kuin nörtti konettansa.

Penan sivuston tulon historia perustuu koulun ATK kurssilla tehtävään kotisivuun. Kurssilla oli määrä tehdä itse kotisivut... Front pagea käyttäen, MUTTA enhän minä nyt sellaista voisi tehdä sehän on jumalan pilkkaa !! Aloin väänätämään notepadilla alkeellisia sivuja joissa oli hieman PHP:ta.. sivun viimeinen muutoskohta jne.. ja hostauskohteeksi sivuille valitsin tietysti Penan. Sivusto oli alunperin /document - kansiossa, mutta aikojen saatossa kasvoi innostus alkaa ihan kunnolla tekemään nettisivuja, joten päätin siirtää PenaPedian /wiki kansioon ja sivuston suoraan juureen. Ja siitä sitemmin on lähtenyt sivustonkin kehitys..

Pena palvelimena

Palvelimena Pena ei ole liiemmin kauhena tehokas, mutta kyllä se riittää ainakin tämän PenaServeri - sivuston pyörittämiseen, PenaPedia välillä takkuilee kyllä. Nykyään suurin osa Penan osista on kaveriltani peräisin: prosessori, emolevy, jokunen muistikampa ja kovalevy (kovalevy tosin vaihdossa).

Yllä oleva sininen selostus on muutaman vuoden vanha, siitä ajasta on aatteet muuttuneet. Seuraavassa uusi: Palvelimena Pena ei ole kovin tehokas, mutta riittää hyvin suorittamaan PenaServerin sivuston toimintoja. Se miksi valitsin tehon, joka nyt Penalla vallitsee edustaa aatetta toimittaa mahdollisimman minimaalisesti asia ja haasteen saaminen PHP:n tekoon. Teho ei liene enään itsestään selvyys, vaan on optimoitava asia toimimaan pienellä teholla ja MySQL vastaisuuden johdosta siitäkin on luovuttu. Pena on siis tehottomin Pena, jota markkinoilla on, lukuunottamatta tietenkään PentiumOverDriveä joka on vielä tehottomampi, mutta tämä on vanha kunnon PENA, siis PENA YKKÖNEN >:@

Yllä oleva selostus on jo monta kuukautta vanha PenaPedian vuoksi oli kokoonpanon tehoa nostettava:

Päivitetty viimeeksi 17.2.2011

Katso myös

Pena nykyään

Nykyään Pena sijaitsee parvekkeella - tuulen ja tuiskun armoilla.

Kaikki lähti siitä, kun PenaNetworks viimein päätti muuttaa omilleen. Totta kai asuinhuoneistoksi valittiin parvekkeellinen kerrostaloasuinhuoneisto. Totta kai - pääsin vihdoin toteuttamaan monen vuoden fantasiani: Pena parvekkeelle! Tuulen, tuiskin sekä kolmen kympin pakkasten armoille! >:D

Joskus lupailin Teille Penan muutosta kertoa jotain, en jaksa siitä paljon kertoa, kun loppu päättyi kuitenkin hyvin; siitä myöhemmin. Nyt kerrotaan Penan nykyisistä olosuihteista parvekkeella.

Pena

Parveke on lasitettu, joten Pena on hyvissä hoivissa parvekkeella pakkasukon armoilla >:)

Internet yhteys on myös päivittynyt, jotkut ovat saattaneet huomata Penan nopeemman palvelemisen ja se on totta, sillä yhteytemme on nousseet 2/10:een. Pena palvelee siis ulkomaailmaa 100% suuremmalla nopeudella kuin ennen, sen näkee esimerkiksi kuvien nopeampana latautumisena sekä PING on täällä paljon pienempi kuin edellisen ADSL-liittymän perässä. Nykyään kun siis on kaapeli, josta aluksi olin erittäin epäluuloinen.

Valitettavasti muutto tapahtui lopputalvesta, eikä tänä talvena (2012 alkuvuosi) ollut kovinkaan kummoisia pakkasia täällä etelässä, vain muutama kolmen kympin yö. Silti Pena on urhoollisesti selvinyt kymmenen asteen pakkaset ynnä muut koettelemukset. Aiheesta googletin paljon alkuun ja varsinkin muroääliöt väittivät, ettei kiintolevyn laakerointi kestäisi - ja paskat sanon minä; Pena on elävä esimerkki laadun kestävyydestä pakkasukon armoilla ja se nähdään ensi talvena! Harmittaa vain, kun parvekkeelle ei koskaan tahdo tulla yhtä kylmää mitä ulkona on, vaikka lasitus olisi auki.
Eräskin aamu ulkona oli -17 ja parvekkeella vain -6. Lasitus oli kyllä silloin kiinni se täytyy myöntää, mutta silti. Toisaalta lasitus tuo talvella parvekkeesta kuin uuden huoneen.

ALLA OLEVA PENA ON VANHENTUNUT; TÄYTYISI JOSKUS SETVIÄ PENAN HISTORIA OIKEIN KUNNOLLA TÄNNE JA JÄRJESTYKSEEN NYT SE ON HIEMAN MITEN SATTUU

Pena nykyään

HUOM! Alla oleva Pena Nykyääon vanhentunut! TÄSSÄ on Pena nykyään

En enään jaksa niin kunnollista ja laajaa esitystä tehdä Penasta, sillä kiinnostukseni ei riitä siihen. Kuitenkin pääperjaatteena on saada mahdollisiman paljon osia roskiksesta.

Ohessa on kuitenkin muutamia kuvia: Mielestäni Pena on ihan saatanan ruma tietokone, mutta ei Pena siitä välitä. Eihän hän tiedä millaiseen vaatetukseen olen hänet pukenut. Maalattukin on hieman viimenäkemästänne.

Pena
Penassa on ollut kolapullo piilotettuna sisällä vuoden 2007 tammikuun puolesta välistä alkaen.

Pena

Pena

Pena

Pena

Siinä olivat kuvat Penasta, sitten:

Motukka
Motukka, TeleWell EA-513, joka 8/1 potkuisella linjalla roikkuu :P. Portit 1-3 ovat NATattuja (Pena portissa 3 tälläkertaa) ja portti 4 on käyttökoneelle sillattu. WLAN on sillattu myös.

Johto
Siitä piuha lähtee omasta huoneestani huoneiston toiseen puhelinpistorasiaan. Meillä kun on vain 2 puhelinrasiaa ko. huoneistossa. Netti ei toimi kun toisessa, eli tuossa eteisen.

johto
Ja siinäkään ei niinkuin pitäisi, vaan aikanaan asentaja itse kävi kyseisen johdon pistämässä rasiaan suoraan.

Internet yhteydestä sen verran; aikanaan kun me niinkin hieno keksintö kuin intternetti hommattiin, oli se Saunalahden 256/256, siitä sitä on hiljattain nostettu aina suuremmaksi ja suuremaksi. Seuraavaksi taisi tulla 512/512 ja sitten 1/1. Seuraava porras taisi olla tämä 8/1, joka toistaiseksi ainakin riittää. Latauskaistasta voisin vaikka luopua yhdestä megasta, jos sen saisi upille pistettyä.

Alkuaikoina yhteys pätki _TODELLA_ usein, pahimmillaan kolmen viikon katkoksia ja tilausvaiheessakin linjat alkoivat toimimaan vasta kaksi kuukautta luvatun ajan jälkeen. (Syynä, ettei kellarista tuleva kuparipari ollut kytkettynä itse puhelintreikiin, joten saunalahden guru veti johdon suoraan omaan puhelinjohtoomme. Tietenkään kun yhteyden luvataan toimivan ei tulla huoneistoon mittaamaan puhelinpistokkeesta sen toimivuutta) Monissa sen jälkeisissä vikatilanteissa ovat saunalahden puhelimessa sanonneet vian johtuvan juuri tästä virityksestä ja siitä, että matkaa on pistokkeelta modeemille yli kolme metriä. Kun aikansa niiden kanssa tappeli, ne pisti kyllä sen vikailmotuksen sinne ja aina on lähtenyt wörkkimään ja vieläkin toimii tällä systeemillä hyvin. Latausnopeus on parhaimmillaan noin 870kB/s ja upload nopeuskin aina reilut 90kB/s.

Copyright © PenaNetworks säätiöt 2006 - 2021