Vaihdettiin kierros Pena - PenaSäätiöt
Etusivu
Tietoa Penasta
PenaPedia
Pena Palsta
Kuvakalleria
Savukehinnasto
Linkkejä
Materiaalia

Ajoneuvotietokanta (BETA)
Osoitetietokanta (BETA)

Yritystietokanta (BETA)

Vanhat uutiset

Sähkönsiirron tariffilaskuri

Kappale Kauneinta Suomea
Metsäkaatopaikkoja
--> Adolf <--
LOTTO-numerot

PenaNetworksin museo
PenaNetworksin kirjasto

Suosittelemme Ääliömäiset sivustot

Täytyiskö PenaPedia kaivaa naftaliinista esille? :O

Ehdottomasti!
Jonnena en edes tiedä mikä se on :$

Aiemmat kyselyt

Pulautteet

<Rehtori ite nääs> Oltiin Sanna kaa vähän pilettämässä ja kas kummaa päästiin otsikoihin....Sannaa oli muuten kiva panna, takaapäin
<Aleksandr Darchiev> Jos Yhdysvallat nimeäisi Venäjän terrorismin valtiolliseksi sponsoriksi, se olisi "piste, josta ei ole paluuta" maiden välisissä suhteissa. "Washington on siitä tietoinen, Moskova on selittänyt.". En haluaisi filosofoida siitä, mikä on mahdollista ja mikä ei nykyisessä myrskyisässä tilanteessa, kun Yhdysvaltojen johtama länsi on tallannut kansainvälisen oikeuden ja ehdottomia tabuja diplomaattisissa käytännöissä. Sen täytäntöönpano, eli Venäjän leimaaminen terrorismin valtiolliseksi sponsoriksi, merkitsisi sitä, että Washington on ylittäisi paluupisteen ja aiheuttaisi vakavimman sivuvahingon kahdenvälisille suhteille, aina niiden tason alentamiseen ja jopa kaikkien siteiden katkaisemiseen saakka. Olen rehellinen: emme näe perusteita löytää kompromisseja Washingtonin kanssa, joka ei ole aivan neuvottelukykyinen. Tietenkin, jos amerikkalainen puoli vihdoin kääntyy terveen järjen puoleen ja Washington tarkastelee terveesti muuttuvaa geopoliittista maisemaa ja osoittaa – ei sanoin, vaan teoin – aikomusta kunnioittaa Venäjän kansallisia etuja, se on perusta asteittaiselle suhteiden normalisoitumiselle.Yritys tuhota Venäjän taloutta on kuitenkin epäonnistunut. Reagoimme rauhallisesti, emmekä ryntää neuvotteluihin
<Tsiisas> Kääri sätkiä ja piere verta
<Dmitri Medvedev> Ukraina väittää syyllisen olevan Venäjä. Se on selvästi sataprosenttista hölynpölyä. Emme iskeneet Zaporižžjan ydinvoimalaan. Mitä voin sanoa? Ei pidä unohtaa, että Euroopan Unionissa on myös ydinvoimaloita. Ja onnettomuuksia voi tapahtua sielläkin.
<Valeri Vasiljevia> Haistelen akkojen pyörien penkkejä minihame päällä ja runkkaan, onko se ihan normaalia?

Nimesi:

Lausahdus:

15 käyttäjää paikalla

Muista katsoa myös paikallaolijat!

Pena

Pena, itse Jumalamme :) Penasta kaikki on lähtöisin. Jos joku ei vielä tiedä, Pena on tietokoneen (eli tässätapauksessa palvelimen) nimi, jolla PenaServeri ja kaikki siihen liittyvät sivustot majailee. Pena on hyvin keskeinen asia tällä sivustolla, joten älä ihmettele miksi näet Pena siellä Pena täällä.. se on vain psykologista aivopesua.

Penan historia lyhyesti

Penan historia lähtee liikkeelle siitä syksyisestä päivästä, olikohan vuosi silloin 2005 kun isäni raahasi työpaikkansa roskiksesta minulle tietokoneen. Siinä hän oli, Pena :) Siinä vaiheessa Penassa oli vielä kiinni jokin antiikkinen HP:n emolevy, ei kovalevyä ja jokun passiivijäähdytetty 200MHz prosessori. Suurimmaksi osaksi Pena siinä vaiheessa vielä pölyttyi nurkassa tai sillä tehtiin jotain pieniä kokeiluja.

Tullaan vuoteen 2006 ja vuodenaikana toimii kevät; Pena alkoi toimimaan FTP serverinä erästä tarkoitusta varten (jota en tässä nyt paljasta ;)), kuitenkin se ei ollut hyvä idea ja siitä seurasi sitä huonompiakin jälkiseurauksia :(, Pena jäi käyttämättä.

Sitä seuraava askel on samaisen vuoden syksy, kun mietimme kaverini kanssa millä saada tehtyä oma wiki. Copypastesimme wikipedian lähdekoodia ja ihmettelimme "miksei wiki toimi", mutta jossakin vaiheessa löysimme kuitenkin MediaWiki ohjelmiston, josta tietenkin tuli heti ajatus perustaa oma Wiki. Wikin nimi oli aluksi FinlandiaWiki, mutta eräs toinen kaverini keksi paremman nimen; PenaPedia ja sillä hetkellä PenaPedia oli syntynyt :) Minä kavereideni kanssa muokkasimme PenaPedian omalaiseksemme, kirjoitettiin muutamia pitkähköjäkin artikkeleja sinne kunnes kävi takasiku; tietokanta hävisi. En siihen aikaan vielä tinnyt paljoa tietokannoista, mutta kyseisen katoamisen jälkeen olen alkanut varjelemaan Penalla pyöriviä tietokantoja yhtä paljon kuin nörtti konettansa.

Penan sivuston tulon historia perustuu koulun ATK kurssilla tehtävään kotisivuun. Kurssilla oli määrä tehdä itse kotisivut... Front pagea käyttäen, MUTTA enhän minä nyt sellaista voisi tehdä sehän on jumalan pilkkaa !! Aloin väänätämään notepadilla alkeellisia sivuja joissa oli hieman PHP:ta.. sivun viimeinen muutoskohta jne.. ja hostauskohteeksi sivuille valitsin tietysti Penan. Sivusto oli alunperin /document - kansiossa, mutta aikojen saatossa kasvoi innostus alkaa ihan kunnolla tekemään nettisivuja, joten päätin siirtää PenaPedian /wiki kansioon ja sivuston suoraan juureen. Ja siitä sitemmin on lähtenyt sivustonkin kehitys..

Pena palvelimena

Palvelimena Pena ei ole liiemmin kauhena tehokas, mutta kyllä se riittää ainakin tämän PenaServeri - sivuston pyörittämiseen, PenaPedia välillä takkuilee kyllä. Nykyään suurin osa Penan osista on kaveriltani peräisin: prosessori, emolevy, jokunen muistikampa ja kovalevy (kovalevy tosin vaihdossa).

Yllä oleva sininen selostus on muutaman vuoden vanha, siitä ajasta on aatteet muuttuneet. Seuraavassa uusi: Palvelimena Pena ei ole kovin tehokas, mutta riittää hyvin suorittamaan PenaServerin sivuston toimintoja. Se miksi valitsin tehon, joka nyt Penalla vallitsee edustaa aatetta toimittaa mahdollisimman minimaalisesti asia ja haasteen saaminen PHP:n tekoon. Teho ei liene enään itsestään selvyys, vaan on optimoitava asia toimimaan pienellä teholla ja MySQL vastaisuuden johdosta siitäkin on luovuttu. Pena on siis tehottomin Pena, jota markkinoilla on, lukuunottamatta tietenkään PentiumOverDriveä joka on vielä tehottomampi, mutta tämä on vanha kunnon PENA, siis PENA YKKÖNEN >:@

Yllä oleva selostus on jo monta kuukautta vanha PenaPedian vuoksi oli kokoonpanon tehoa nostettava:

Päivitetty viimeeksi 17.2.2011

Katso myös

Pena nykyään

Nykyään Pena sijaitsee parvekkeella - tuulen ja tuiskun armoilla.

Kaikki lähti siitä, kun PenaNetworks viimein päätti muuttaa omilleen. Totta kai asuinhuoneistoksi valittiin parvekkeellinen kerrostaloasuinhuoneisto. Totta kai - pääsin vihdoin toteuttamaan monen vuoden fantasiani: Pena parvekkeelle! Tuulen, tuiskin sekä kolmen kympin pakkasten armoille! >:D

Joskus lupailin Teille Penan muutosta kertoa jotain, en jaksa siitä paljon kertoa, kun loppu päättyi kuitenkin hyvin; siitä myöhemmin. Nyt kerrotaan Penan nykyisistä olosuihteista parvekkeella.

Pena

Parveke on lasitettu, joten Pena on hyvissä hoivissa parvekkeella pakkasukon armoilla >:)

Internet yhteys on myös päivittynyt, jotkut ovat saattaneet huomata Penan nopeemman palvelemisen ja se on totta, sillä yhteytemme on nousseet 2/10:een. Pena palvelee siis ulkomaailmaa 100% suuremmalla nopeudella kuin ennen, sen näkee esimerkiksi kuvien nopeampana latautumisena sekä PING on täällä paljon pienempi kuin edellisen ADSL-liittymän perässä. Nykyään kun siis on kaapeli, josta aluksi olin erittäin epäluuloinen.

Valitettavasti muutto tapahtui lopputalvesta, eikä tänä talvena (2012 alkuvuosi) ollut kovinkaan kummoisia pakkasia täällä etelässä, vain muutama kolmen kympin yö. Silti Pena on urhoollisesti selvinyt kymmenen asteen pakkaset ynnä muut koettelemukset. Aiheesta googletin paljon alkuun ja varsinkin muroääliöt väittivät, ettei kiintolevyn laakerointi kestäisi - ja paskat sanon minä; Pena on elävä esimerkki laadun kestävyydestä pakkasukon armoilla ja se nähdään ensi talvena! Harmittaa vain, kun parvekkeelle ei koskaan tahdo tulla yhtä kylmää mitä ulkona on, vaikka lasitus olisi auki.
Eräskin aamu ulkona oli -17 ja parvekkeella vain -6. Lasitus oli kyllä silloin kiinni se täytyy myöntää, mutta silti. Toisaalta lasitus tuo talvella parvekkeesta kuin uuden huoneen.

ALLA OLEVA PENA ON VANHENTUNUT; TÄYTYISI JOSKUS SETVIÄ PENAN HISTORIA OIKEIN KUNNOLLA TÄNNE JA JÄRJESTYKSEEN NYT SE ON HIEMAN MITEN SATTUU

Pena nykyään

HUOM! Alla oleva Pena Nykyääon vanhentunut! TÄSSÄ on Pena nykyään

En enään jaksa niin kunnollista ja laajaa esitystä tehdä Penasta, sillä kiinnostukseni ei riitä siihen. Kuitenkin pääperjaatteena on saada mahdollisiman paljon osia roskiksesta.

Ohessa on kuitenkin muutamia kuvia: Mielestäni Pena on ihan saatanan ruma tietokone, mutta ei Pena siitä välitä. Eihän hän tiedä millaiseen vaatetukseen olen hänet pukenut. Maalattukin on hieman viimenäkemästänne.

Pena
Penassa on ollut kolapullo piilotettuna sisällä vuoden 2007 tammikuun puolesta välistä alkaen.

Pena

Pena

Pena

Pena

Siinä olivat kuvat Penasta, sitten:

Motukka
Motukka, TeleWell EA-513, joka 8/1 potkuisella linjalla roikkuu :P. Portit 1-3 ovat NATattuja (Pena portissa 3 tälläkertaa) ja portti 4 on käyttökoneelle sillattu. WLAN on sillattu myös.

Johto
Siitä piuha lähtee omasta huoneestani huoneiston toiseen puhelinpistorasiaan. Meillä kun on vain 2 puhelinrasiaa ko. huoneistossa. Netti ei toimi kun toisessa, eli tuossa eteisen.

johto
Ja siinäkään ei niinkuin pitäisi, vaan aikanaan asentaja itse kävi kyseisen johdon pistämässä rasiaan suoraan.

Internet yhteydestä sen verran; aikanaan kun me niinkin hieno keksintö kuin intternetti hommattiin, oli se Saunalahden 256/256, siitä sitä on hiljattain nostettu aina suuremmaksi ja suuremaksi. Seuraavaksi taisi tulla 512/512 ja sitten 1/1. Seuraava porras taisi olla tämä 8/1, joka toistaiseksi ainakin riittää. Latauskaistasta voisin vaikka luopua yhdestä megasta, jos sen saisi upille pistettyä.

Alkuaikoina yhteys pätki _TODELLA_ usein, pahimmillaan kolmen viikon katkoksia ja tilausvaiheessakin linjat alkoivat toimimaan vasta kaksi kuukautta luvatun ajan jälkeen. (Syynä, ettei kellarista tuleva kuparipari ollut kytkettynä itse puhelintreikiin, joten saunalahden guru veti johdon suoraan omaan puhelinjohtoomme. Tietenkään kun yhteyden luvataan toimivan ei tulla huoneistoon mittaamaan puhelinpistokkeesta sen toimivuutta) Monissa sen jälkeisissä vikatilanteissa ovat saunalahden puhelimessa sanonneet vian johtuvan juuri tästä virityksestä ja siitä, että matkaa on pistokkeelta modeemille yli kolme metriä. Kun aikansa niiden kanssa tappeli, ne pisti kyllä sen vikailmotuksen sinne ja aina on lähtenyt wörkkimään ja vieläkin toimii tällä systeemillä hyvin. Latausnopeus on parhaimmillaan noin 870kB/s ja upload nopeuskin aina reilut 90kB/s.

Copyright © PenaNetworks säätiöt 2006 - 2022