Vaihdettiin kierros Teen keitto-ohje - PenaSäätiöt
Etusivu
Tietoa Penasta
PenaPedia
Pena Palsta
Kuvakalleria
Savukehinnasto
Linkkejä
Materiaalia

Ajoneuvotietokanta (BETA)
Osoitetietokanta (BETA)

Yritystietokanta (BETA)

Vanhat uutiset

Kappale Kauneinta Suomea
Metsäkaatopaikkoja
--> Adolf <--
LOTTO-numerot

PenaNetworksin museo
PenaNetworksin kirjasto

Suosittelemme Ääliömäiset sivustot

Miksi KOIRA(@) tuijottaa?

Se haluaa matkia Teitä
Sillä ei ole parempaakaan tekemistä
Sillä on pää-ongelma

Aiemmat kyselyt

Pulautteet

<pässi> pässi
<pässi> pässi
<pässi> pässi
<pässi> pässi
<pässi> pässi

Nimesi:

Lausahdus:

85 käyttäjää paikalla

Muista katsoa myös paikallaolijat!

Teen keitto-ohje

Tässä teen keitto-ohjeessa käsitellään teen keittämistä liedellä kattilassa, koska minulla ei ole teepannua.

Teen keittämisprosessi voidaan aloittaa ottamalla kaapista kattila ja täyttämällä siihen määrätyn verran vettä. Se kuinka paljon vettä kannattaa kattilaan laittaa, riippuu siitä kuinka monta teenjuojaa on juomassa teetä. On olemassa kaava, jolla voidaan laskea oikea kuppien määrä.

Jos tiedetään kupin vetoisuus ja juojien määrä ja jokaisella on saman vetoinen kuppi, voidaan tarvittava veden määrä laskea kaavasta:

L = (V * Ih * M) * 1.2

Jossa

L = Tarvittava veden määrä (dl)
V = Kupin vetoisuus (dl)
Ih = Juojien (ihmisten) kappalemäärä (kpl)
M = Kuppia / ihminen määrä (kpl)

Tuo on matemaattinen näkemys asiasta, mutta yleisemmin nyrkkisääntönä kannattaa laittaa vettä niin paljon kuin tarvitsee + loraus enemmän eli noin 20% extraa vähän sama kuin kahvinkeitossakin laitetaan pieni ripaus kahvia muuten ei tule hyvää kahvia.

Kun on saatu kattilaan vettä on aika nostaa kattila liedelle ja laittaa liesi täydelle teholle liedessä olevasta valintakytkimestä >:@

Tuosta nappulasta kun kä'äntää saa lieden päälle ja saa keitettyä teetä jota voi sitten juoda esimerkiksi keksien kera. Liesi pitää laittaa päälle, jotta voi keittää teetä.

Mutta mitä se itse tee sitten on :O:O:O:O Tässä meillä on Pirkan Vihreä tee (c). jota me tänää keitämme. Minulla olisi keittiössä ollut kyllä sellainen lajitelma, jossa on neljää eri teelajia, mutta tämä on parempi ostin sen tänään.

Teepaketista löytyy 25 kappaletta teepusseja, jotka ovat mitoitettu kuppia kohden yksi pussi.

Kaikenlisäksi ne on pakattu nätisti :)

Tässä näemme taas iahn itse teepussin jonka sisällä on teetä, jota voidaan uuttaa kuumaan veteen ja juoda :O:O:O:O:O:O:O

Vesi alkaakin jo pohjasta vähän kuplimaan tämä minun hellani on nopea lämmittämää veden, paljon nopeampi kuin keittiössä oleva keraaminen liesi, vaikka tämän levy ei ole teholtaan kuin 800W.

Miksiköhän laitoin kaksi melkein samalaista kuvaa saatana :@ alemmassa näkyy ainakin höyryä vähän ja nyt huomasin myös, etten enää kirjoita niin hyvää tekstiä kuin tuossa alussa ei jaksa käyttää pilkkua ::((:(:(:

Tässä vaiheessa kun katsoin ikkunasta ulos, oli siellä kustin postikärry :P:P:P kusti oli jakamassa mainoksia, hän oli varmaankin sitten ilmaisjakelukusti. Otin kuvankin hänen kärryistään, mutta en halua sitä tänne laittaa ettei kaikki saa tietää missä talossa minä lymyilen :@

Vesi alkaa lämmetä paljon sieltä nousee jo vesihöyry

Tässä kohtaa pitäisi olla toinen kuva kustista, joka on siirtäny kärrynsä jo naapuritalon eteen ja on tonkimassa sieltä lehtisiä. En kuitenkaa näytä kuvaa teille!

Vesi alkaa jo kiehumaan voimakkaasti MUTTA se ei vielä kiehu, malta rauhassa että vesi on varmasti ylittänyt 95 Celsiusastetta, jotta varmasti kaikki teen aromit pääsevät liukenemaan veteen.

Oho tämä olikin se kuva jossa vesi kiehui hyvin koska seuraavissa jo kaadetaan teetä kuppii, sitä kiehumista ei voin huomaa tuosta niin hyvin. Kiehuminen on kuitenki silloin kun kattilasta ei kuulu enää ärsyttävää kohinaa, vaan ääni aika nopeasti hiljenee pehmeäksi ja miellyttävän kuuloiseksi pulputukseksi :)

Kuppi ja teepussi asetettu kuppiin. MUISTA TÄMÄ: TEEPUSSI PITÄÄ ASETTAA KUPPIIN ENNEN VEDEN KAATAMISTA, JOTTA VEDENKAATAMISEN AIKANA AIHEUTUVA VEDEN LIIKE SAA HYVIN IRROITETTUA AROMIA TEESTÄ. TEEPUSSIA EI SAA MISSÄÄN TAPAUKSESSA LAITAA SUORAAN KATTILAAN, KOSKA MUUTEN TEEPUSSIN TEEMÄÄRÄ (yhteen kuppiin mitoitettu) JOUTUISI TEKEMISIIN KOKO KATTILAN VESIMÄÄRÄN KANSSA jonka seurauksena TEESTÄ TULISI LAIMEAA. Jos niin menetellään, on laitettava oikea määrä teepusseja suhteessa veden määrään.

Tietysti on olemassa ne toisenlaiset teet, joita ei ole valmiiksi pussitettu, niiden kanssa voi pelata miten haluaa mutta nämä ns. n00biteet on suositeltavaa liuottaa vasta kupissa.

Tässä onkin kriittinen vaihe menossa, kaadamme lähes 100 asteista vettä kuppiin :O:O:O:O. Omiin kokemuksiini perustuvien havaintojen pohjalta voin suositella kaadettavaksi vettä vain 90 - 95% kupin vetoisuudesta, ettei läiky reunojen yli.

Teepussia pidetään kupissa ja heilutellaan vähän, että saadaan maholisiman paljon aromeja veteen. Teet on yleensä aika laimeita >:O

Tässä jatkuu sama...................... onko tässä ohjeessa mitään järkeä saatana :@

En muistanut tänne keittiööni tuoda pannualustaa enkä mitään mihin olisin laittanut teepussin joten menöön kattila teippirullan päälle ja teepussi kattilaan. Kun tuosta vielä ainaki yhden kupin saa voi siitä jo valmiiksi antaa liueta aromeja veteen. TÄMÄ EI KUITEKAAN TARKOITA SITÄ, ETTÄKÖ VOISIT KÄYTTÄÄ SAMAA PUSSIA KAHTEEN KUPPIIN!!!

Mukava teehetki on keksiä vähän teen kanssa ja Veikko Lavia tietokoneelta soiden, kyllä on elämyksellistä :)

Toinen kuppi

Tässä käytän hyödykseni myös vanhaa pussia että KAIKKI AROMI TULEE VETEEN

Siellä on pohja-aromia kattilassa kyllä :)

Keittiöni. Otin tälläkertaa myös pannualustan mukaan :) Keittiössäni on ilmanvaihto kuitenki vähän puutteellinen jos täällä kokkailee liikaa alkaa katto pilaantua :(:(:(

SIIUINä on hyvä kuva hyvästä veden kiehumisesta vesi kiehuu, KIEHUU, KIEHUU MUHOHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHHAAAAAAAAAAAAAAA >:@@@@@@

Vanha ja uusi teepussi kahvikupissa.

Koko hoito komeudessaan, otin myös sokeripalan sinne tälläkertaa.

Alkuillasta Välimeren Jollakin välimaalla 18.2.2009

Esille 5.3.2009

Ja tämä tarina on tosi....

.... joka jatkuu varmaankin silloin kun löydän kirpputorilta teepannun

Copyright © PenaNetworks säätiöt 2006 - 2022