Vaihdettiin kierros Nettisivulle pääsyn estäminen - PenaSäätiöt
Etusivu
Tietoa Penasta
PenaPedia
Pena Palsta
Kuvakalleria
Savukehinnasto
Linkkejä
Materiaalia

Ajoneuvotietokanta (BETA)
Osoitetietokanta (BETA)

Yritystietokanta (BETA)

Vanhat uutiset

Kappale Kauneinta Suomea
Metsäkaatopaikkoja
--> Adolf <--
LOTTO-numerot

PenaNetworksin museo
PenaNetworksin kirjasto

Suosittelemme Ääliömäiset sivustot

Miksi KOIRA(@) tuijottaa?

Se haluaa matkia Teitä
Sillä ei ole parempaakaan tekemistä
Sillä on pää-ongelma

Aiemmat kyselyt

Pulautteet

<Jussimekko64> Tupakointi on typerää, lopettakaa välittömästi. Niin ja rehtori Keijo voi suksia suolle.
<Rehtori Keijo> Kirjoitin itse edellisen viestin. Enkä osaa kirjoittaa oikein, mutta olen hyvä runkkari.✊💩
<Olen.runkkari> Kyrpää perseeseen
<Uppo-Nalle> Rehtori Keijo on noista paras esimerkki. Kummastakin runkkareista varsinkin. Menikö tunteisiin ?...yhyy pientä Keijo pojua niin itkettää😭
<Rehtori Keijo> yhteis kunnan elätit täällä availee itseään, runkkarit

Nimesi:

Lausahdus:

18 käyttäjää paikalla

Muista katsoa myös paikallaolijat!

Miten piilotan internet sivun, jotteika vanhenpani pääse lukemaan poissaolotietojani internetistä?

Eräs henkilö tuli kerran minulta kyselemään miten nettisivun saisi piilotettua ilman, ettei mitään ilmotuksia tulisi sen olevan estettynä yms, että selain vain näyttäisi sivun olevan saavuttamattomissa. En aluksi itsekään keksinyt ratkaisua ongelmaan, mutta sitten tuli mieleeni se vekkuli hosts - tiedosto, joka sijaitsee windowsin syövereissä. Kerroin sitten hänelle siitä ja lopuksi hän kertoi miksi oli halunnut piilottaa nettisivun.

Itselleni tuli jälkikäteen mieleen Suomen tulevaisuuden edistäminen ja työllisyyden turvaaminen, joten ajattelin kirjoittaa ohjeen siitä miten se piilotetaan, jotta te kakarat voisitte paremmin turvata selustanne ja anastaa vanhemmiltanne tieto koulunkäyntinne edistymisestä!

Kaikenlisäksi väitän, että olet sen verran tyhmä ettei auta muuta kuin antaa kädestä pitäen ohjeet, elikkä:

mene hakemistoon: C:\windows\system32\drivers\etc\

siellä on hosts - niminen tiedosto.

1

Avaa se notepadilla, tai millä tahansa tekstinkäsittelyohjelmalla (suosittelen lämpimästi kuitenkin notepadia siihen hommaan!). Tiedoston pitäisi näyttää kutakuinkin seuraavanlaiselta:

2

Voi helvetti kun on simppeliä, lisää sinne uusi rivi, ota alla olevasta kuvasta mallia:

3

Lienee sanomattakin selvää, että tiedosto pitää tallentaa! Muista myös, ettet vahingossakaa muuta sen nimeä tai lisää siihen tiedostopäätettä!

----- Nyt sinun on käynnistettävä KAIKKI selainikkunat uudelleen! -----

Elikkä siis ensimäinen tuosta on se MIHIN ohjataan ja seuraava on se MISTÄ ohjataan. Jos pistät tuohon sivun, vaikkapa sen poissaolojutun, niin aina kun vanhempasi koittavat perheenne porvaritietokoneella mennä sinne, näkyykin sivun olevan saavuttamattomissa kun se yrittää tuohon epämääräiseen IP osoitteeseen sitä ohjata. Voit siis huoletta vain todeta vanhemmillesi "minähän sanoin, että se palvelu on lopetettu" tai jotain siihen suuntaan. Itse en ole kuitenkaan näin koskaan tehnyt, kun vielä yläastetta kävin ei ollut ainakaan täällä paikkakunnalla tuollaista nettitarkkailusysteemiä. Kestin kuin mies poissaolot! Noh eihän niistä edes kukaan sanonnut mitään ;)))

Tämä toimii siis AINAKIN XP:ssä, olen myös 80% varma että toimii vistassakin, veikkaan myös aika paljon, että XP:tä vanhemmillakin toimii, mutta hosts - tiedosto taitaa olla eri paikassa. En ole etsinyt koskaan. Jos ette löydä, käyttäkää Herra Gatesin omaa hakua etsiäksenne sen :P. Linuxeissakin taitaa olla tämmöinen tiedosto, ei kyllä hajua missä, mutta jos käytät linuxia, oletan että myös osaat sen verran käyttää tietokonetta löytääksesi sen, oletan myös sen ettet linuxkäyttäjänä olisi edes alkanut googlettamaan millä saisit sivun piiloon ja oletetaan vielä se, että todenäköisimmin sinulla on oma kone omassa huoneessasi ja vanhempasi katsovat poissaolosi jostain muualta.

MIKÄLI ei kuitenkaan asia edellämainitulla tavalla ole, hosts - tiedosto löytyy linuxissa hakemistosta /etc, eli /etc/hosts on polku, eli vaikka: nano /etc/hosts kun kirjotatte komentoriville niin pääsette muokkaamaan mokomaa.

Toivottavasti vanhempasi antavat kunnolla raipalla perseeseen, kun olet näitä tämmöisiä nettihörhöjen ohjeita mennyt noudattamaan!

Copyright © PenaNetworks säätiöt 2006 - 2021