Vaihdettiin kierros Jauhelihapihvien paisto-ohje - PenaSäätiöt
Etusivu
Tietoa Penasta
PenaPedia
Pena Palsta
Kuvakalleria
Savukehinnasto
Linkkejä
Materiaalia

Ajoneuvotietokanta (BETA)
Osoitetietokanta (BETA)

Yritystietokanta (BETA)

Vanhat uutiset

Kappale Kauneinta Suomea
Metsäkaatopaikkoja
--> Adolf <--
LOTTO-numerot

PenaNetworksin museo
PenaNetworksin kirjasto

Suosittelemme Ääliömäiset sivustot

Miksi KOIRA(@) tuijottaa?

Se haluaa matkia Teitä
Sillä ei ole parempaakaan tekemistä
Sillä on pää-ongelma

Aiemmat kyselyt

Pulautteet

<pässi> pässi
<pässi> pässi
<pässi> pässi
<pässi> pässi
<pässi> pässi

Nimesi:

Lausahdus:

74 käyttäjää paikalla

Muista katsoa myös paikallaolijat!

Jauhelihapihvien valmistusohje

Tänään meillä täällä Pena Peelon tai ihan vain PenaServerin taikka sitten yksinkertaisimmilaan Penalla on aiheena maukkaiden jauhelihapihvien valmistaminen. En tee tätä ohjetta aivan kädestäpitäen opastavaksi, mutta koitan kuitenkn pistää peruskohdat tähän ja ujuttaa mukaan myös oma tarinansa, joka kertoo tästä minun valmistusproesissstani. Tätä ohjetta kirjoittaessa minulla soi taustalla Juice Leskinen - Vahdinvaihto.

Tämän piffien valmistusprosessin voimme aloittaa ottamalla tarvittavat instrumentit esille.

kuva

Yllä olevassa kuvassa on ne välineet, joita itse tarvitsen jotta saan homman pyörimään. Paiston edetessä voin sanoa, että tulemme tarvitsemaan vielä ainakin kahta muuta välinettä.

Mikäli joku ei tiedä mitä välineitä tuossa kuvassa on, voin paljastaa niiden nimet. Elikkä: Ylimpänä vasemmalla on jauhelihapaketti, aivan normaalia nauta - sika jauhelijaa. jauhelihojen alapuolella on lautanen ja lautasen oikealla puolella on paistinpannu. Paistinpannun alla on sähköliesi, joka on yksi tärkeimmistä instrumenteista jauhelihapihvejä valmistettaessa paistinpannun ohella.

kuva

Tässä kuvassa olen jo avannut jauhelihapaketin ja iskenyt lihat lautaselle. Jos joku ei tiedä miten jauhelihapaketti avataan, voin suositella sitä avattavaksi vaikkapa veitsellä. Itse avaan yleensä aina puisella lastalla.

Kuvasta myös näkee kuinka kiihkoissani puristan tuota helvetillistä jauhelihaa, se on nimitäin aivan raakaa lihaa! Ajatelkaas eläintä. On silläkin tunteet, mutta minulla kiiluu silmissäni vain raa´an lihan ihana tunne, joten en siitä välitä!

kuva

Nyt me olemme jo tuossa pihvinteko vaiheessa. Pihvin voi tehdä monella eri tavalla. Minä teen sen kaikista yksinkertaisimmin, otan vain kätöseeni jöötän jauhelihaa ja vähän möyhennän sitä käsissäni, teen ikäänkuin pallon ja sitten lättäsen pannulle ja painan TODELLA LITTEÄKSI! Tämä on tärkeää, sillä tuo pihvi paksunee niin maan perkeleesti paistaessa. Aina mahdollisimman ohuita kannattaa noista tehdä :). Silloin tulee sopivan paksusia paistamisen jälkeen :).

Kun teen näitä yksinkertaisesti en tietenkään käytä mitään lisukkeita, mutta esimerkiksi vanhempani lisäävät aina jotain kanamunamössöä ja maitoa ennenkuin vääntävät nuo pihvimuotoon. On sekin ihan hyvä konsti, mutttttkun haluan nopeasti niitä ja mielestäni ei tuohon sovi mikään kanamuman "pehmeä mutta jämäkkä" - maku. Jauhelihan pitää maistua jauhelihalta! Sen ominaismaku on vain niiiiin hyväää :)) vaikka tykkään mausteita pistellä ruokiin, on tämä jauheliha varsinkin pihvimuodossa kuitenkin niin pyhä, ettei siihen voi oikeastaan muuta kuin ketsuppia laittaa. Sekin siis vasta, kun nämä on valmiita. Noo mutta jatketaan -->

kuva

Samalla metodilla olen nyt litistänyt 3 pihviä pannulle. Tässä alkaa jo hahmottua varmaankin teille, rakkaat lukijat sellainen juttu ettei pannulle mahdu kuin kolme pihviä :O:O:O.o:OO:O johan vittu, kun täytyy niin monta pannullista paistaa.... vaiii täytyykö? ;)) Eheiii, annat olla vain noiden pihvien jo valmiiksi esilämmitetyssä pannussa, ne nimitäin pienenee siitä : DD Jos et usko, lue etiäpäin vain!

kuva

Piffit lämpenevät pannulla, tässä vaiheessa esittelen teille paistinlastan! Tällä kääntelen niitä pihvejä.

kuva

NONIIN MITÄ SANOIN! Saatana. Katso nyt kuinka paljon tilaa tuonne pannulle on tullut kun on annettu hetken lämmetä pihvin.

Unohdin tuossa aikaisemmin mainita myös sen, ettei näitä paistaessa tarvitse / kannata käyttää pienintäkään pisaraa rasvaa, öljyä taikka voita. Myöhemmistä kuvista saat kyllä selville miksi se on turhaa.

kuva

En tiedä mitä oileellista hyötyä tuosta on, mutta itse tykkään aina painella noita pannua vasten. Jos ei muuta, niin silloin ainakin niistä tulee nuo punaiset (veret?) pois sisältä ja myös pihvistä suurempi pinta-ala koskettaa kuumaa pannua, jota irse pidän ainakin nopean värinsaannin edellytyksenä. Myös kypsyminenkin voisi nopeentua jos niitä aina satunaisesti painelisi pannua vasten.

kuva

Johan menit fysiikan laki kepposen tekemään perkele :O taas mahtuu uusi pihvi :O

kuva

Ja taas on pannu täynnä, kuten huomaatte, olen kääntänyt nytten kaksi ensimäistä pihviä jo ympäri. Loppupeleissä sillä ei ole mitään väliä koska mikäkin on laitettu, kaikki ne valmistuu samaan aikaan.

kuva

Siinä on vielä ne jämät, jota on lautasella. Eiköhän kohta taas tilaa vapaudu ja saadaan noistakin väännettyä yksi Helvetin Pihvi.

kuva

Tuosta te taas rakkaat lukijat näette vihdoin syyn miksei rasvaa kannattanut laittaa. Nuo päästää rasvaa, kun jokeen kaadettu jäteöljytynnyri konsanaan :O

kuva

Yhtä märkä kuin tyttöystäväsi..... :O:O:O;O;:P:P Kun pihvi näyttää laittamisen jälkeen tuolta, on sopiva hetki kääntää se ympäri. Tämäkin olisi ollu varmaan parempi mainita jo aikaisemmin, mut ei väliä kuhan sen edes jossakin kohtaa mainitsee :D. Pihvi kannattaa kääntää ympäri, kun reunoille on juuri muodostunut tuollainen väri. Silloin se ei vielä ole saannut liikaa kypsyyttä, eikä myöskään ole niin heikko, että hajoaisi ympärikääntäessä.

kuva

Siinä on Helvetin Pihvit käännetty ympäri ämpäri taas

kuva

Niitä sai optimoitua niin paljon, että sinne väliin sai vielä viimeisen pihvin :P

kuva

Optimoin MySQL kyse... eikun siis tuota paistinpannun pihvijärjestelyä sen verran. Saatana.

kuva

Paistinlastalla painetaan vielä noita pihvejä. Sieltähän sitä (verta ?) tulee :)

kuva

Tästä nyt ei voi paljoa sanoa, ei kyllä valmista ole lähelekään vielä. Kun nuo on ollut tuossa näppituntumalta sopivan ajan, on aika painaa oikein kunnolla jokaista pihviä pannua vasten, jotta tulisi hieno ruskea väri ja varmasti olisi kypsää.

kuva

Tässä kuvassa pihvit on jo kypsiä. Pitää kuitenkin vielä tarkistaa asia, jotteika raakaa lihaa tule syötyä.

kuva

Ota (se minkä luulet olevan) viimeiseksi laitettu pihvi ja halkase se kahvia, mikäli ei keskellä näy liikaa nestettä eikä yhtään punasta, se on valmis :). Ylläolevassa kuvassa tuo pihvi on valmis, kamerani on kuitenkin paska eikä se osaa ottaa noin läheltä kuvaa, joten ei näy...

kuva

NAM NAM NAM NAM VOIII että kun on vesi kielellä perkele :POP:P:P:P:P:P:P:PPPPPPPPPPPPPP nälkä :P saadaan syötyä eläimen LIHAA :P nam, jauhelihan ominaismaku on vain niin hyvä. Ketsuppi on kuitenkin aina tervetullut sekaan ja nyt kun kerrankin sattui löytymään, pistin myös jotain salaattikastiketta siihen. Sekään ei ole pahitteeksi.

kuva

Siinä on vielä jäljellä olevat pihvit.

kuva

Tässä on vielä toinen variaatio miten näitä pihvejä voi nauttia, elikkä rieskaleipä ja sen sisälle upotat pihvin + ketsupin.

kuva

Sitten vain luukku kiinni. Suosittelen myös aivan normaalin lämpimän leivän päällä maistettavaksi. Varsinkin jos ne on ollut vaikkapa yön jääkaapissa ja kylmentyneet, sitten pistät mikroon leivän, jonka päällä on tuolainen pihvi ja annat käydä hetkisen. Sitten ketsupit päälle ja nam, että on hyvää. Omaa mielikuvitusta on suositeltavaa käyttää näissä ruoka-asioissa :)

Ketä saamme kiittää tästä ihanasta makunautinnosta?

Niimpä, ketäköhän. Kuka taikka ketkä ovat suonneet meille tämän ihanan makunautinnon, saanko esitellä:

Herra Nauta

Nauta

Herra Sika

Sika, possu

Heistä valmistetaan jauhelihaa! Hevosesta taas liimaa ja meetwurstia! Toivottavasti sinä, kasvissyöjä luet tämän :)

Katso myös LIITTEITÄ PIHVIEN PAISTAMISESTA

Copyright © PenaNetworks säätiöt 2006 - 2022