Vaihdettiin kierros Mikron muuntaja - PenaSäätiöt
Etusivu
Tietoa Penasta
PenaPedia
Pena Palsta
Kuvakalleria
Savukehinnasto
Linkkejä
Materiaalia

Ajoneuvotietokanta (BETA)
Osoitetietokanta (BETA)

Yritystietokanta (BETA)

Vanhat uutiset

Kappale Kauneinta Suomea
Metsäkaatopaikkoja
--> Adolf <--
LOTTO-numerot

PenaNetworksin museo
PenaNetworksin kirjasto

Suosittelemme Ääliömäiset sivustot

Miksi KOIRA(@) tuijottaa?

Se haluaa matkia Teitä
Sillä ei ole parempaakaan tekemistä
Sillä on pää-ongelma

Aiemmat kyselyt

Pulautteet

<pässi> pässi
<pässi> pässi
<pässi> pässi
<pässi> pässi
<pässi> pässi

Nimesi:

Lausahdus:

63 käyttäjää paikalla

Muista katsoa myös paikallaolijat!

HUOM! Mikroaaltouunin muuntajasta tulee tappava määrä virtaa, jos aijot leikkiä sillä, teet sen OMALLA vastuullasi. Tämän sivun tarkoitus ei ole yllyttää sinua leikkimään sillä, vaan kertoa omista tekemisistäni. Loppupeleissä jos sinulle tai jollekin muulle tapahtuu jotain muuntajasi takia, vastuu on SINUN.


Se varotuksista, kuvassa näkyy erilaisia liittimiä. Kaksi alinta liitintä on ensiön syöttöpää, eli siitä pistetään motikalle virta sisään. Sen yläpuolella olevat johdot ovatt magnetronin hehkutus käämin johdot niillä hehkutetaan katodi kuumaksi kuumemmaksi kuin HELVETTI MUHOHAHAHAHAHAHAHHAAHHAAHAHAAAAAAAAAAA!!!! Ylimpänä on itse se liitin, josta tulee tappava virta, eli se virta jota me haluamme. Nolla ponentiaalina toimiii muuntajan runko. Itse viilasin eräästä kiinnitysteiästä muuntajalakat pois ja pistin ruuvin ja reikäliittimen ruuvin väliin ja mutterin toiseen päähän.

Nuilla on kiva sitten tehdä kaikelaisia valokaaria ja kokeita miten esimerkiksi nakki tai HK:n sininen reagoi virtaan, mutta itse olen saannut jo siitäkin tarpeeksi. Viimeyönä sain päähäni testata seuraavaa:

Otin lasiin rypsiöljyä ja mittasin sen resistansin, mittaei ei näyttänyt mitään. Sen jälkeen pistin siihen jännitelähteestä piuhat ja mittasin paljonko on "virran kulutus"


Eipä syö yhtää virtaa :))

Kun ei tuo imennyt virtaa, päätin vielä varmistaa asian ja pistin ledin väliin. Ei palanut. Kuitenkaan ikinä ei voida olla tarpeeksi varmoja ja suuntasin itseni eteiseen ja pistin töpselin pistorasiaan ja toiset päät rypsäriin:


Eipä johda sekään virtaa, olisi muuten sulake palanut tai edes öljy lämmennyt! Nyt tiedämme, että voimme pistää ämpäriin rypsiöljyä ja upottaa sinne muuntajan. Rypsiöljy näin ollen jäädyttää muuntajan ensiötä, joka tuppaa kuumenemaa niin maan perkeleesti valokaaria tehdessä

En tässä kuvasta tarkemmin rypsiöljyämpärini tekemistä, mutta pistetään nyt kuva, jossa muuntajan kohtalo on sinetöity


"Apuaaaa"

Oikeastihan olisi ehkä pitänyt käyttää jotain muuntaja öljyä tai lakkaa. Ehkä auton öljykin olisi käynnyt, mutta ei minulla sellasiin ole varaa. Kaksi litraa rypsiöljyä maksoi 3 euroa ja ämpäri kaksi.


Koko roska

Muutamia kipinöitä
En mitenkään kehu, että minulla olisi kovin hyvä kamera (HP Photosmart 433, 3.1MP). Sain sen Elisan kännykkäliittymän mukana, jonka otin noin 4 vuotta sitten :D Tämä sivu saa jatkoa sitä mukaan, kun teen jotain ja jaksan pistää siitä kuvia tänne. Tulossa vielä yksi jatko tälle, jossa testailen mitä tapahtuu eri esineillä mikrossa. Siitä tulee mielenkiintoista! Minulla on vielä eräs "salainen resepti" valmistaa mikrossa Maailman pahimman hajuista ainetta Kerron senkin varmaan seuraavassa osassa.

Tuli tässä mieleen, voisiko tislattu vesi käydä paremin? Mielestäni vedessä olisi ehkä parempi lämmönjohtavuus, se on niin juoksevaa, että menee varmasti muuntajan joka kolkkaan eikä johda myöskään sähköä. Ja sille on helppo tehdä tulevaisuudessa jokin lauhdutin yms. Pitänee huomenna hakea pari litraa akkuvettä :P... Kaverini kanssa hetken juteltuani asiasta hän hoksasi, että muuntajahan ruostuu siitä :D Testataan nyt kuitenkin. Saahan niitä muuntajia lisää ja jos otan rypsiöljyn talteen, voin aina palata siihen.

Copyright © PenaNetworks säätiöt 2006 - 2022