PenaSäätiöt

Etusivu
Tietoa Penasta
PenaPedia
Pena Palsta
Kuvakalleria
Savukehinnasto
Linkkejä
Materiaalia

Kappale Kauneinta Suomea
Metsäkaatopaikkoja
Rahakätkö
LOTTO-numerot

PenaNetworksin museo
PenaNetworksin kirjasto

Suosittelemme Ääliömäiset sivustot

Valitse säätiönne

PenaSäätiöt :P
AatuSäätiöt :@
KaleviSäätiöt :@

Aiemmat kyselyt

Pulautteet

<Teuvo> Jorma, hyppää koskeen tai kokkoon
<AATU> Nyt kun on juhannus toivoisin vain että Jorma eksyisi hyppäämään vahingossa kokkoon joka palaa. Siitä vasta tulisi mukavaa.
<KALEVI> Aatu söisit makkaraa kuten oikeat MIEHET!!!!
<AATU> Muhvinnssi maistuu sinapin kanssa
<KALEVI> Jos ei näillä puheilla kalevisäätiöt voita äänestystä, muutan pohjois-koreaan ja haen etelä-korean kansalaisuutta!

Nimesi:

Lausahdus:

4 käyttäjää paikalla

Muista katsoa myös paikallaolijat!

Appelsiinimehun puristus ohje

Otin vapauden tehdä appelssiinimehun puristus ohjeen, vaikka Peanut onkin sen joskus jo tehnyt. Mutta kun Peanutilla ei sitä enään ole, katson aiheen olevan nykyjään vapaata riistaa.


Tarvikkeet. Tarvitsemme appelssiinin puristamiseen: Puristajan (kuvassa kaksi kappaletta, iso ja pieni), vähintään yhden appelssiinin (suosittelen lämpimästi vähintään kahta yhdestä saa noin desilitran mehua ja se on aika vähän), veitsen.


Oletetaan, että puristaja on kunnossa ja hyvässä vireessä. Aloitamme appelssiinin puristuksen aloitustoimenpiteet leikkaamalla appelsiinin keskeltä halki. Tämä ei ole niin tarkaa, että tarvittaisiin mittalaitteita keskikohdan saamiseksi, silmämääräisyys riittää.


Nyt on molemmat appelssiinit leikattu kahtia. Joku saattaisi ihmetellä miten appelsiinien määrä on kasvanut >:O. Kuunnelkaapas nyt tarkasti, kun leikkasin appelssiinin keskeltä kahtia, yhdestä appelsiinista muodostui kaksi appelssiinia! Tarkemmin ilmaistuna kaksi appelssiinin puolikasta. Kokonaismäärä meillä ei valitettavasti kasvanut, muuten olisin erittäin rikas, jos niin tapahtunut olisi.


Puristaja! Päätin valita pienemmän puristajan, se riittää vallan mainiosti kahdelle appelssiinille.


Nyt tulee hankala kohta! Tuo appelssiinin keskellä oleva valkoinen kuiva kohta pitäisi saada osumaan puristajan keskelle. Hankalaa hankalaaa appelssiinia käännetäään kuperkeikkaa saatana ....


Ja osuihan se! Kun te tätä hieman harjoittelette, alkaa se sujumaan hyvin. Siksi me näitä ohjeita työstämme, jotta Teillä olisi elämä helpompaa ja pystyisitte tekemään asioita itse turvautumatta turhaan ammattiapuun.


Nyt on se hetki, jolloin puristetaan appelsiini! Painetaan hellästi sormilla appelsiinin kuoresta, ja pyöritetään sitä samalla puristajan terän ympäri edes takaisin.

Kun alkaa pyörittäesstä tuntumaan kuoren hankaus puristimen terää vasten on puristus valmis. Appelsiinin kuoren voi nostaa pois. Tämä toistetaan kaikille neljälle appelsiinin puolikkaalle. HUOM jos puristaja menee siivilään tarttuvasta hedelmälihasta tukkoon, siirry seuraavaan kuvaan ja palaa sitten takaisin tänne.


Puristimen siivilään jää suurimmat hedelmälihat. Se on terveellistä ja herkullista, joten se kannattaa syödä. Jos puristaa appelsiinia liian suurella voimalla saattaa siitä irrota kuorta, joka päätyy tuon joukkoon ja silloin se ei maistu hyvältä.
Jos vielä tässä vaiheessa on appelsiinin puolikkaita jäljellä, niiden purstusta voi taas jatkaa. Ks. ylempi kohta.


Nyt on puristettu ja syöty hedelmälihat. Tuo puristimen puristusosa kannattaa huuhdella käytön jälkeen mitä pikimmin vedessä. Kuivuessaan hedelmälihat jää sitkeästi kiinni ja niitä on hankala saada pois.


Valmis appelsiinimehu!


Nyt on aika kaataa appelsiinimehu lasimukiin.


Tuossa voi halutessaan käyttää ripausta sokeria. Itse en ripausta sokeria käytä.


Puristetu appelsiinit. Jäljellä enään kuoret. HUOM! Appelsiinin kuoret ovat biojätettä, mutta suosittelen lämpimästi heittämään appelsiinin kuoret ROSKIIN, ettei kukaan vain pääse hyötymään ilmaisesta energiasta jätteenpolttolaitoksilla!


Aamupala, raikasta ja ravitsevaa appelsiinimehua, hyllyvää mustikkaista jogurttia, pehmeää virkistävää kuumaa kahvia, energiapitoista terveellistä ruisleipää.

27.02.2011

Copyright © PenaNetworks säätiöt 2006 - 2017