Vaihdettiin kierros Kahvinkeitto-ohje - PenaSäätiöt
Etusivu
Tietoa Penasta
PenaPedia
Pena Palsta
Kuvakalleria
Savukehinnasto
Linkkejä
Materiaalia

Ajoneuvotietokanta (BETA)
Osoitetietokanta (BETA)

Yritystietokanta (BETA)

Vanhat uutiset

Kappale Kauneinta Suomea
Metsäkaatopaikkoja
--> Adolf <--
LOTTO-numerot

PenaNetworksin museo
PenaNetworksin kirjasto

Suosittelemme Ääliömäiset sivustot

Miksi KOIRA(@) tuijottaa?

Se haluaa matkia Teitä
Sillä ei ole parempaakaan tekemistä
Sillä on pää-ongelma

Aiemmat kyselyt

Pulautteet

<Jussimekko64> Tupakointi on typerää, lopettakaa välittömästi. Niin ja rehtori Keijo voi suksia suolle.
<Rehtori Keijo> Kirjoitin itse edellisen viestin. Enkä osaa kirjoittaa oikein, mutta olen hyvä runkkari.✊💩
<Olen.runkkari> Kyrpää perseeseen
<Uppo-Nalle> Rehtori Keijo on noista paras esimerkki. Kummastakin runkkareista varsinkin. Menikö tunteisiin ?...yhyy pientä Keijo pojua niin itkettää😭
<Rehtori Keijo> yhteis kunnan elätit täällä availee itseään, runkkarit

Nimesi:

Lausahdus:

16 käyttäjää paikalla

Muista katsoa myös paikallaolijat!

Kahvinkeitto-ohje

Oletko sinä käsi tai muutenvaan tyhmä? Onko sinua joskus rassannut, että kaikki muut juo kahvia, mutta sinä et, koska et osaa keittää sitä? EI hätää! Penalle on ilmestynyt täysin freewarea oleva kahvinkeiton kultainen käsikirja!

Kahvin keitto itsessään ei ole kovinkaan monimutkainen prosessi, kerran kun oppii sen muistaa aina. Vaikeinta siinä lienee aloittelijalle kahvipurujen annostelu. Käydään kuitenkin ensin läpi mitä kaikkea välineitä tarvitsen oman kahvin keittämiseen:

Mikäli sinulla on nuo kaikki tai olet käynnyt ostamassa jos jotain puuttuu, voisimme aloittaa;

Tarvikkeet
Olen jopa pessyt ohjetta varten kahvinkeittimen kaiki tärkeimmät osat. Nyt huom! tärkeä asia; se on tietenkin faktaa, että puhtailla välineillä keittäessä tulee parempaa kahvia, mutta älköön vihervuokkotädit tai sormi perseessä kulkevat peskö sitä saatanan keitintä ulkopuolelta! Itse pesen AINOASTAAN kahvinkeittimessä ne osat, joista voisi tarttua likaa caccaa paskaa kahvin tai veden sekaan. Eli tässä tapauksessa pannun (fairi + ruokasooda), suodatinpussin istukka (fairi) ja koko pakan hattu (fairi). Ylläolevassa kuvassa näkynee hyvin kahvinkeiton välineet.

Vettä säiliöön
Ensimmäinen vaihe kahvinkeitossa on kaataa hanasta kahvipannuun kylmää ja raikasta vettä. HUOM! Elkäämme käyttäkö lämmintä tai edes haaleaa vettä kahvin keittämiseen, sillä kylmästä vedestä tulee paljon raikkaampaa kahvia :) Kun olet kaatanut X määrän vettä kahvinkeittimen vesisäiliöön katso vielä, että pannun pohja on kuiva, ettei siinä ole kompessiovettä eikä levylläkään olisi. Se aiheuttaa vittumiasta räpsähtelyä ja varmaan kahvin lämpötilaakin pudottaa hieman. Tässä esimerkissäni käytän moccamasterin asteikolla mitattuna 4 kupillista. (joka vastaa kahta kupillista omaa kuppiani)

Purut pesään
Kun on vesi laitettu säiliöön, on aika laittaa purut. Toki tämän voi tehdä toisinkin päin ensiksi purut, sitten vesi, mutta itse teen nyt näin. En tiedä miksi, mutta pidän vittumaisena hommana kaataa kahvinkeittimeen vettä, joten hoidan ensin vittumaisimmat hommat ja sitten siirryn vasta miellyttävempiin.

Kuitenkin, tämä purujen pistäminen on varmaan monen mielestä koko kahvinkeittämisen vaikein homma; täytyy avata kahvipurkki jonka sisällä on kahvipussi. kahvipussin sisältä pitää kaivaa kahvilusikka, sen jälkeen pitää vielä kahvilusikallaannostella X määrä suodatinpussiin.. pitää laskea :O oivoi miten vaikeaa, mutta siksi tämä ohje on olemassa :) Oletetaan nyt, että sinulla on avattuna kahvipussi siinä vierellä ja annostelija kädessä. Omassa keittimessäni hyvän maku - nautinto suhteen saa *niin monta lusikallista kuin on vettä ja ripaus päälle* välillä se "ripaus" onkin jo kokonainen uusi lusikallinen jolloin pitää pistää uusi ripaus. Suosittelisin kuitenkin aloittelijoilekin noudattamaan samaaa metodia jota itse käytän. Huomioitavaa tässä on myös se, että ripaus on PAKOLLINEN. Jos et pistä ripausta lisää puruja, menee kahvi 90% varmuudella perseelleen. "Ripaus lisää" on avain hyvään kahviin ja hyvään omatuntoon kahvia nauttiessa :)

Vaniliinisokeria hieman kahvipurujen joukkoon (ei pakollinen)
Itse olen huomannut hyväksi myös sen, että pistän kahvipurujen sekaan jotain. Esimerkiksi espressojauhoa tai vaniliini sokeria _HYVIN PIENI_ ripaus. Vaniliinisokerin kanssa kannattaa olla varovainen, sillä muutamakin murena tekee jo miedon vaniljanmaun kahviin. Hyvä aromi on myös jauhata kofeiinitabletteja purujen sekaan :))

Valmis :)) Enään vain virta
Koko kokonaisuus valmiina, enään vain virta päälle

Näin painetaan nappulaa
Kun ollaan siinä pisteessä, että on purut ladattu ja vesi kaadettu.. ja pistetty pakka paikoilleen voidaan harkita kahvinkeittimen virran päälle laittamista. Kahvinkeittimen kokonaisuus on ennen jokaista käynnistyskertaa tarkastettava huolella! Virheisiin ei ole varaa jos on kahvinkeittämisestä kysymys. Oletko valmis? *Virta päälle* *naks* ja niin lähti kahvinkeittimen 600-1,5kW sähkövastus lämmittämään vettä siihen pisteeseen, että se jaksaa nousta torvea pitkin ylös. Aijai kun tulee hyvä omatunto kun juo ydinvoimalla keitettyä kahvia :) Voin sanoa suoraan, prosentin tarkkuudella pitoisuuden kahvin maun perusteella kuinka monta prosenttia kahvinkeittimen vastusta lämmittävistä elektroneista on peräisin tuulivoimasta ja kuinka monta on jostain muusta energialähteestä. *hyi hyi paha tuulivoima :(*

Vesi lorisee
Ja siinä näemme hieman kahvinkeittimen anatomiaa; eli siis sähkövastus lämmittää veden miltein kiehuvaksi ( > 92°C), jolloin aiheutuvasta höyrynpaineesta vesi nousee ylös torvea pitkin, josta se ohjataan suodatinpussiin. Siitä kahvi valuu läpi, jolloin uuttamisen ansiosta veteen liukenee kaikenmaailman kahviaineita puruista. Uuttamisen jälkeen kahvi valuu kahvipannuun, jota pidetään tarjoilulämpimänä alla olevan levyn ansiosta.

Mitä hitaammin tippuu, sen parempaa tulloo
Ja siinä vielä kuva kun kaffee valuu uuttamisprosessin jälkeen loistelijaana pannuun.

Mitä sen jälkeen?

Sepä oli varsin tyhmä kysymys, mutta jos luet tätä ohjetta, olet todenäköisesti käsi tai muuten vaan tyhmä, eli pitänee sekin selittää;

Tarvitset kahvikupin, josta juot kahvin. Kupin käyttö ei ole pakollista, mutta suositeltavaa! Toimi näin:

Esimerkkikuppi

Esimerkki valmiista kahvista

Muuta

Toivottavasti nyt opit tästä kahvinkeiton abc:n ja kultaiset säännöt, näillä ohjeilla sinun on hyvä tarjota vieraillesi ja tyttöystävällesi maittavaa, ydinvoimalla keitettyä kahvia.

Jos olet aiheesta kiinnostunut, lisää informaatiota löytyy ainakin PenaPediasta. Jos haluat testata kuinka kova kahvinjuoja todellisuudessa olet, suuntaa itsesi Kahvinjuojatestiin

Copyright © PenaNetworks säätiöt 2006 - 2021