Vaihdettiin kierros Tarina Salora 1A41:stš - PenaS√§√§ti√∂t
Etusivu
Tietoa Penasta
PenaPedia
Pena Palsta
Kuvakalleria
Savukehinnasto
Linkkejä
Materiaalia

Ajoneuvotietokanta (BETA)
Osoitetietokanta (BETA)

Yritystietokanta (BETA)

Vanhat uutiset

Kappale Kauneinta Suomea
Metsäkaatopaikkoja
--> Adolf <--
LOTTO-numerot

PenaNetworksin museo
PenaNetworksin kirjasto

Suosittelemme √Ą√§li√∂m√§iset sivustot

Miksi KOIRA(@) tuijottaa?

Se haluaa matkia Teitä
Sillä ei ole parempaakaan tekemistä
Sillä on pää-ongelma

Aiemmat kyselyt

Pulautteet

<Jussimekko64> Tupakointi on typerää, lopettakaa välittömästi. Niin ja rehtori Keijo voi suksia suolle.
<Rehtori Keijo> Kirjoitin itse edellisen viestin. Enk√§ osaa kirjoittaa oikein, mutta olen hyv√§ runkkari.‚úäūüí©
<Olen.runkkari> Kyrpää perseeseen
<Uppo-Nalle> Rehtori Keijo on noista paras esimerkki. Kummastakin runkkareista varsinkin. Menik√∂ tunteisiin ?...yhyy pient√§ Keijo pojua niin itkett√§√§ūüė≠
<Rehtori Keijo> yhteis kunnan elätit täällä availee itseään, runkkarit

Nimesi:

Lausahdus:

18 käyttäjää paikalla

Muista katsoa myös paikallaolijat!

Salora Viptronic 1A41 VńRItelevisio!

Hyvät Herrat, löysin eräältä roskikselta laatuvastaanottimen! Kaarsin juuri liikkeen takapihalle ja huomasin siellä olevan muita tonkijoita. Jättäydyin sivummalle ja aloin käärimään savuketta, tonkijat lähtivät pois ja heti perään sinne kaarsi seuraava auto kaksi Veli Venäläisiä. Veivasin savukkeen loppuun ja lähdin itsekin kävelemään konttia kohti. He olivat jo silmäilemässä tavaraoita, kunnes silmiini osui SALORA VIPTRONIC. Nopeasti kävelin konttiin sisälle, nostin vastaanottimen käteeni ja kannoin sen vähän matkan päässä sijainneelle autolleni. En tiedä olivatko he aikeissa ottaa sitä, mutta olinhan minä siellä käytännössä ensin! >:@ Eivät he kai sitä olleet ottamassa, kun auttoivat minua kantamisessa avittamalla johdon kanssa.
Hyvässä hengessä siellä oltiin, autoon nostaessani vastaanotinta alkoi minulle valkenemaan todellinen koko :$ Olin pitänyt tätä ulkona 22" mallina, mutta ei! 26" tämä taitaa olla kun oli niin vitun hankala saada se autohon. Autoon saatuani menin takaisin kontille purkamaan erään Philipsin. Kokemus osoittaa, että Philipseissä on järkevästi jätetty kaaviot telkkarin sisälle. Tässä tapauksessa koko telkkari kaaviot mukaan lukien oli HOMEESSA >:O EN ottanut homekaaviota. Suuresa yhteistyössään itänaapuriemme kanssa autoin heitä kantamaan suurta jääkaappi/pakastinta kontista pois. Lähtiessäni toinen heistä tuli pyytämään minulta savukkeen, hyvässä toveruuden hengessä käärin hänelle savukkeen ja lähdin jatkamaan matkaa.


Eräältä toiselta salaiselta roskiksesta löytyi putkiradio, mutta siitä ei sen enempää. Siis yleensä kaikesta mielenkiintoisesta sanotaan vain vähän ja sitten tokaistaan: "ei siitä sen enempään" ja siirrytään vähemmän mielenkiintoiseen pääaiheeseen varsinkin televisioiden vähättely tällä tavoin on hyvin yleistä oikeastaan missä tahansa missä käsitellään radiotekniikkaa. Nyt aijon kostaa radiolle tämän ja vähätellä sitä keskittyen TELEVISIOON!!!

Viimepäivät on olleet erittäin onnekkaita roskistarjonnan kannalta. Tänään ja eilen löytyi kaksi paskatelkkaria, niitä tarkastellessa meni tovi, ehjiähän ne olivat! >:O Toimivat kerta laakista, mutta totta kai ennen maailmalle laittoa elkojen kunto on mitattava. Kummastakaan yksilöstä ei löytynyt moitteen sijaa, joten voimme sanoa roskiksesta löytyneen ehjiä paskatelkkareita! Salora Viptronicin tullessa taloon oli kiire pistää toinen levällään ollut paskatelkkari kasaan nopeasti. Eihän sitä paskaa miellä tutkia laadun odottaessa malttamattomana työpöydälle pääsyä.


Tässä vaiheessa ollaan jo melkein tällä kirjoitushetkellä. Huomatkaa miten kapea tuo vitun oviaukko on. Voitte vain kuvitella kuinka vittumaista tuonne on mitään saada. Kaiken kruunaa vasta nautittu makaronilaatikkoateria ja muutama olut, vatsa täynnä ei oikein työt luonnistu.


Hiljaa hyvä tulee, mutta pöydälle se ei nouse! Ei sitten mikkään! Ei riitä voimat >:@ Hetken yrittämisen jälkeen se ei hievahdakkaan tuosta! Näin itseäni kehuen kyllä minä tuonne pöydälle olen Salora 74C:nkin saannut, mutta silloin en juonnut olutta tai syönnyt makaronilaatikkoa. Nyt ei auta muuta kuin odotella makaronilaatikon sulamista vatsassa ja sen jälkeen yrittää uudestaan. Sitä olen tässä odotellutkin tämän tarinan kirjoittamisen aikana.

Alkaa uni vallata silmiä, jättäkäämme nosto-operaatiot huomiselle.

3.toukokuuta 2011 kello 1:43

11.toukokuuta 2011

Viime kerrasta on vierähtänyt aikaa. Meni aika ja innostuis muihin projekteihin (laiskottelu) ja MineCraftiin. Muutaman viime päivän aikana tätä projektia on jatkettu ja kaaviot tilattu mukavalta kaadiosedältä!

Ei tässä varmaan jaarittelemaan kannata alkaa, muutamia vikoja vastaanottimessa oli:


Juovapoikkeutuskelojen kanssa sarjassa oleva polko oli sulanut! Ilmeisesti edellisellä käyttäjällä päästänyt aika moiset savut :P Tuossa on jostain syystä 2 polkoa rinnakkain, toinen on 1u8 kooltaan ja tämä 330 nF. Joissakin Viptroniceissa/Finlandioissa ei ole tätä 330 nF konkkaa, en sitten tiedä miksi. Olisiko suuremmalla kuvaruudun koolla käytetty tätä 330 nF kaverina? Varaosa kuitenkin löytyi puretusta Finlandian koneistonraadosta. Muita hajalla olevia osia ei juovapäätteesta löytynyt eikä tämäkään ollut edes oikosulussa.

Kaikki elkot kävin ESR-mittarilla läpi ja muutaman vaihdoin. Hankaluuksia tuotti RGB-päätteellä oleva 2u2 / 350 volttinen elko, se piti ostaa kaupasta.

Ensimäiset testit toivat kuin toivatkin meille kuvaa! Kuva väreili sivusuunnassa eikä väreistä ollut tietoakaan >:O. Koitin oskilloskoopilla mitata juovataajuutta, mutta se näytti moitteettomalta. Lopulta syyksi paljastui kuitenkin juovaoskillaattorin trimmerin likainen hiilirata. Liuku ei ottanut kunnolla kosketusta hiilirataan. Tästä opimme, ettei juovataajuuden vakaanapysymistä voida todentaa pelkästään taajuutta katsomalla, kun ei pieniä taajuuden vaihteluita huomaa. Vastaisuudessa juovataajuuden tarkistukseen otan signaaligeneraattorilta juovataajuisen aallon ja katselen molempia X-Y moodissa, siinä se kai paljastuisi. Nyt ei innostanut hommaan ryhtyä kun oli vain yksi mittajohto. Väritkin uupuivat likaisten trimmereiden takia.

Hyvät herrat

Nähkää KUVAAAAA:


Emp√§ ole tainnut viel√§ mainitakkaan sit√§ ilouutista mik√§ t√§st√§ vastaanottimesta niin hienon ja erikoisen tekee. Jotkut sen saattavat huomata kuvaa katsellessa, mutta vajaita henkil√∂it√§ kehotan katsomaan kuvan yl√§reunaan... mik√§s se sielt√§ pilkist√§√§ ;);););) ..... KONVERGENSSIN S√Ą√ĄD√ĖT!!!!! T√ĄSS√Ą ON DELTA KUVAPUTKI!!!!!!

Jo tästä kuvasta voimme nähdä kuvan yläosassa vääristymää. Pohjois-etelä korjaus on päin vittua. Alhaalla se on kuitenkin kunnossa - syytä en ole vielä selvittänyt enkä säätöjä tehnyt. Pitäisi saada peili, jotta näkisi kuvaruudun samaan aikaan, kun koneistosta säätelee asioita. Täällä on niin huonot tilat ylettää koneiston syvimpiin kolkkiin ja samaan aikaan nähdä kuvaruudulle.

Yö 20.05.2011

Tässä on nyt muutama päivä tutkittu ja hutkittu, innoissani säädin jo kertaalleen konvergenssin kuntoon vaikka muut säädöt olivat pielessä. Melkein kaikki muut säädöt vaikuttaa konvergenssiin, joten se pitäisi säätää viimesenä, no säädetään se sitten uudelleen :). Aloitin tänä yönä järjestelmällisesti säätöjen teon huolto-ohjeen mukaisesti. Toistaiseksi jumituttiin kenttäpoikkeutuksen lepovirran arvoon, joka ohjeiden mukaan tulisi olla 75 mA. Säätöalue ei vain yletä niin korkealle. Toinen päätekivi on vaihdettu johonkin RCA:n valmistamaan kiveen, luotan kuitenkin, että edellinen korjaaja on sopivan siihen laittanut. Eikä tuo huolto-ohjekkaan tuolle koneistolle ole, joten emme voi tietää onko tässä eri arvot. Taidan säätää sen vaan silmämäärän mukaan, eli kun vaalea juova kuvan keskeltä katoaa on lepovirta kunnossa.

Copyright © PenaNetworks s√§√§ti√∂t 2006 - 2021