Vaihdettiin kierros Museo - PenaSäätiöt
Etusivu
Tietoa Penasta
PenaPedia
Pena Palsta
Kuvakalleria
Savukehinnasto
Linkkejä
Materiaalia

Ajoneuvotietokanta (BETA)
Osoitetietokanta (BETA)

Yritystietokanta (BETA)

Vanhat uutiset

Sähkönsiirron tariffilaskuri

Kappale Kauneinta Suomea
Metsäkaatopaikkoja
--> Adolf <--
LOTTO-numerot

PenaNetworksin museo
PenaNetworksin kirjasto

Suosittelemme Ääliömäiset sivustot

Täytyiskö PenaPedia kaivaa naftaliinista esille? :O

Ehdottomasti!
Jonnena en edes tiedä mikä se on :$

Aiemmat kyselyt

Pulautteet

<Putin> Hametta korville ja korkkarit kattoon, hinaajat
<Putin> Tällainen uhka (käyttää ydinaseita) kasvaa. Olisi väärin piilotella sitä. Emme ole tulleet hulluiksi. Olemme tietoisia siitä, mitä ydinaseet ovat, eikä Venäjä aio juosta ympäri maailmaa heiluttaen tätä asetta kuin partaveistä. Tosin viime viikkoina Venäjän ydinasedoktriini on joutunut tarkastelun kohteeksi erityisesti taktisen ydinaseen käyttöön liittyen.
< Sergei Lavrov> Kun kysyin tauolla, missä vessa on, minut ohjattiin ovelle, jossa luki WC. Kysyin, onko se miehille vai naisille. Minulle vastattiin, että se oli kaikille. En voinut uskoa korviani, mutta niin se vain oli. Te ette voi edes ymmärtää, miten epäinhimillistä se oli.
<bigjari23> Nenäapina (Sami Leminen) on Borneon saarella Indonesiassa asuva erittäin uhanalainen apinalaji. Se on Nasalis-suvun ainoa tunnettu edustaja. Nenäapina. Vanhempi uros. Nuori nenäapina. Nenäapinoiden urokset ja naaraat poikkeavat kokonsa puolesta toisistaan huomattavasti urosten ollessa naaraita isompia. Urosten keskimääräinen pituus on 73–76 cm ja paino 20 kg. Naaraat ovat puolestaan keskimäärin 61–64 cm ja painavat puolet uroksen painosta. Lajin naarailla on muihin kädellisiin verrattuna huomattavan suuri nenä, mutta vain uroksilla on lajille tyypillinen erittäin suuri nenä. Uroksen nenällä voi olla pituutta jopa yli 10 cm.[2] Levinneisyys ja elinympäristö Nenäapina on Borneon saaren endeeminen laji, ja sitä tavataan saarella Brunein, Indonesian Kalimantanin sekä Malesian Sarawakin ja Sabahin alueilla. Alun perin lajia tavattiin koko Brunein rannikolla sekä sen lähistöllä sijaitsevilla Berhalan, Sebatikin ja Pulau Lautin saarilla. Laji jaetaan toisinaan kahteen alalajiin, mutta alalajia N l. orientalis ei kaikki auktoriteetit tunnusta.[1] Lajin elinalue Borneossa keskittyy rannikolle ja saaren sisämaata halkovien jokien varsille.[2] Sitä tavataankin jokivarsien ja rannikon metsissä, mangrovemetsissä, makeanveden suometsissä ja turvesoilla. Lajin yksilöt liikkuvat vain harvoin kauemmas elinalueensa vesiympäristöistä, kuten joilta tai rannikolta. Yhdeksi syyksi tälle on ehdotettu sitä, että pidemmällä sisämaassa maaperästä puuttuu lajin ruokavaliolle tärkeitä mineraaleja ja suoloja.[1] Elintavat Nenäapinat syövät pääasiassa kasveja ja hedelmiä yhteensä 90:tä eri lajista. Noin 40 % lajin ruokavaliosta koostuu hedelmistä ja 52 % lehdistä. Ruokavalio muuttuu kausittain lajin syödessä tammikuun ja toukokuun välillä pääosin hedelmiä ja kesäkuusta joulukuuhun lehtiä. Laji syö ajoittain myös ihmisen viljelmiä, kuten banaaneja.[2] Lajin yksilöt elävät ryhmissä, tavallisesti 1,3–9 km² kokoisella alueella. Eri ryhmien alueet ovat usein päällekkäiset, mutta ryhmät eivät käyttäydy alueellisesti eli puolusta alueitaan. Jokien läheisyydessä nenäapinat nukkuvat joen vierellä ja siirtyvät päiväksi kauemmaksi sisämaahan. Ne vaeltavat kuitenkin vain harvoin yli kilometrin päähän joesta. Lajin yksilöt ruokailevat tavallisesti aamulla ja illalla ennen auringonnousua. Nenäapinan päivä kuluu ruokailun ohella liikkuessa paikasta toiseen ja lepäämällä. Lajin yksilöt viettävät aikansa pääasiassa puissa. Nenäapinat ovat myös hyviä uimareita ja voivat sukeltaa kokonaan veden alla jopa 20 metriä. Ehkäpä välttääkseen saalistajia nenäapinat ylittävät vesiä mieluiten hyppäämällä puusta puuhun vastarannalla.[2] Nenäapinan huomattavin saalistaja on valegaviaali, joka saalistaa sekä täysikasvuisia, että nuoria yksilöitä. Muita lajin saalistajia ovat esimerkiksi puuleopardi, varaanit, pytonkäärmeet, suistokrokotiili ja harjakotka.[2] Uhat ja suojelu Kansainvälinen luonnonsuojeluliitto luokittelee nenäapinan erittäin uhanalaiseksi lajiksi, koska vuonna 2020 tehdyn arvion mukaan sen kanta on pienentynyt 36 vuodessa eli kolmessa sukupolvessa yli 70 prosenttia. Metsästys ja elinympäristöjen tuhoutuminen uhkaavat silti edelleen suurinta osaa populaatiosta. Suurin syy lajin vähenemiselle on sen elinympäristöjen tuhoutuminen maatalouden ja metsäteollisuuden tieltä. Etenkin jokivarsien metsien ja mangrovemetsien kaataminen uhkaa lajin selvitymistä. Toinen uhka on metsästys, ja rauhallisena lajina nenäapina on helppo saalis. Metsästys saattaa nopeasti tuhota kokonaisia kantoja. Lajia metsästetään ruuaksi, mutta myös sen besoaarikivien takia, joita käytetään perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä.[1]
<Putin > Ajelin Mersulla Krimin sillalla, oletteko vähän kateellisia. Muistakaa myös Kremlin sotilasdoktriini.

Nimesi:

Lausahdus:

60 käyttäjää paikalla

Muista katsoa myös paikallaolijat!

Tervetuloa PenaNetworksin museoon!

PenaNetworksin museossa on näytillä hienoja tavaroita, ehkei ihan jokainen ole vielä museotavaraa tai edes lähelekkään, mutta tänne pääsee myös muuten vain hienot tavarat.

Älkää unohtako vierailla PenaNetworksin /kirjasto/, jossa on mm. tällä sivulla esitettyihin laitteisiin kytkentäkaavioita.

Klikkaamalla laitteen kuvaa pääsette sitä käsittelevälle sivulle.

Televisiot

Salora Boston 8
Salora Boston 8 VHF-televisio

Salora TV 60
Salora TV 60 VHF-televisio

Salora_Finlandia_1C3J
Väritelevisio Salora Finlandia 1C3J

Salora Boston 2E2A
Salora_Boston_2E2A/

Salora Viptronic 1A41/
Salora Viptronic 1A41 väritelevisio

Radiot

National Panasonic RE-7671B
Transistoriradio National_Panasonic_RE-7671B

Kesken

Heathkit_os_2
Tektronix XYZ-monitori vuodelta 1971

Heathkit_os_2
Putkisokilloskooppi Heathkit os 2 vuodelta 1973

Kesken eikä enään minulla

Salora Luxus 3
Salora Luxus 3 Televisio

Grundig 59T20
Grundig 59T20 UHF/VHF televisio noin vuodelta 1960.

Copyright © PenaNetworks säätiöt 2006 - 2022