Vaihdettiin kierros Brusila - PenaSäätiöt
Etusivu
Tietoa Penasta
PenaPedia
Pena Palsta
Kuvakalleria
Savukehinnasto
Linkkejä
Materiaalia

Ajoneuvotietokanta (BETA)
Osoitetietokanta (BETA)

Yritystietokanta (BETA)

Vanhat uutiset

Kappale Kauneinta Suomea
Metsäkaatopaikkoja
--> Adolf <--
LOTTO-numerot

PenaNetworksin museo
PenaNetworksin kirjasto

Suosittelemme Ääliömäiset sivustot

Miksi KOIRA(@) tuijottaa?

Se haluaa matkia Teitä
Sillä ei ole parempaakaan tekemistä
Sillä on pää-ongelma

Aiemmat kyselyt

Pulautteet

<Uppo-Nalle> Vai sellaiset kokemukset siellä sitten. Taidettu katsoa liikaa pornoa siellä, kun tuollaiset fantasiat
<Zull> Muta kuonot ja muut väärän väriset nussii sua perseeseen
<Uppo-Nalle> Haista paska rehtori 🖕 suksi itse vittuun täältä.
<Rehtori> Nekerit poistukaa täältä
<Jari Sillanpää> Qatar Airwaysin koneesen pääsin amfetamiinin kanssa Bangkokista lähtiessä

Nimesi:

Lausahdus:

45 käyttäjää paikalla

Muista katsoa myös paikallaolijat!

Brusila, hän ei ole enään Counter Strike 1.6 serveri joka kuvan mukaisesti kuitenkin pyörii sohvani alla. Spectit:

Brusila edestäpäin kuvattuna (klikkaa kuvaa nähdäksesi suurempana)

Ja Siinä hän on ilman kuoria. Se tässä koneessa on erikoista et siinä on kovalevylle ihan ikioma äänieristetty kotelo, jossa vielä ns "ilmavirtaustunnelit". Allaolevasta kuvasta näkyy kotelo ja yleiskatsaus:


Tuossa taas on ympyröitynä muutama hassu juttu Brusilasta. Se ylempi on helvetillinen teippiviritelmä joka pitää pohjassa semmosta nappulaa joka on niinsanottu "turvakytkin" eli jos otat kotelon pois, nappula nousee ylös ja kune sammuu *lolled :D* no mutta aluksi kun olin asentamassa sitä winukan serveriä siihen asennuksesta tais olla jäljellä n. 10min, kunnes yhtäkkiä näyttö pimenee ja kone sammuu :O no perkele, teippi oli joustanu sen verran että nappula oli päässy nousemaa ylös ja arvatkaapa kuinka paljon silloin vitutti siis vitutti niin saatanasti !! Ja vaikka tossa kuoret olisivat päällä silti se pääsee nousemaa liikaa.. tiedä sitten onko noi kuoret jotenki kärpistyny tai jotain. nyt siinä on vielä hirveemmät teippiviritykset ja teippiä tukemassa silikoonimälli joka on päässy valumaa myös korttipaikkojen ja emon päälle.

No mut kuitenki alempi ympyrä kuvaa BIOS paristoa. Kun koneen hain paikastaeräästä siinä ei ollut kiinni minkäälaista patteria BIOSista ja alussa siinä säädellessä alkoi pikkuhiljaa vituttaa ku BIOS piti aina conffia uudelleen. Tohon menee joku oudon iso bios paristo eikä minulla sellasia tietenkään ole, eli otin jostaki vanhasta emosta patterin ja kaverin kanssa kunnon silikoonimällit pistettii siihen että varmana pysyy ku ei sitä kolvaamaakaa jaksanu alkaa.. no hyvin se siinä on pysyny eikä BIOS nollaannu vaikka olis virta pitempääki aikaa pois :))

Brusilan ja hänen näyttönsä kuolema

Kuten varmaan jo jotkut tietävät, CS Serverin pitämisen jälkeen Bruisila on ollut varsin toimettomana. Muutaman viikon jälkeen serverin lopettamisesta innostuin testaanaam FreeBSD - käyttöjärjestelmää. Tietysti Brusila oli varsin hyvä kohde testata. FreeBSD oli siinä noin muutaman päivän, kunnes poistin ja asensin Gentoon. Gentookaan ei ollut kovin kauan - tähän päivään asti.Mistä kaikki oli lähtöisin?

Kaikki alkoi siitä kun kaverini tuli meille kylään ja eräässä vaiheessa päätimme nauttia pieniä määriä FinlandiaVotkaa. Siinä meno riehaantui ja Irwin Goodmanin - Ei Tippa Tapa soi useamaankin otteeseen, samoin kun myös kitara adminin kitaransoittotaidoilla! Vähän sen jälkeen päätimme ottaa myös rankista muutamia lasilisia Lulun Panimo Ab:n valmistamaa kiljua. Sitä meni siinä useampikin lasillinen kunnes alkoi vatsaa turruttaa.Varsin turhautuneena pistin sitten "muuten vaan" Brusilan käyntiin. Gentoota asentaessani en ollut tehny normaalia käyttäjää vaan ihan roottina piti kirjautua. Hetken sen päästä sain jostakin syystä idean pistää Brusilan Gentoon paskaksi, eli avasin shellin ja kirjoitin rm -r /boot siinä se sitten iloisesti poisti koko saatanan Linux ytimen ja samalla Grubin. Vähän sen jälkeen kirjoitin myös rm -r /usr, jonka poistamisessa sitten menikin aikaa. Aluksi ehin miettiä ettei se edes poista koko kansiota!Sen jälkeen koitin poistaa /opt - hakemistoa mutta kappas vaan! kaikki käytettävissä olevat komennot (ohjelmat) olivat tietysti hävinneet /usr kansion mukana! Ei rm:kään toiminut :(( Sitten virtajohto vain irti ja takaisin kiinni. Mutta mitäs ihmettä :o Ei Grubikaan perkele käynnistynyt *no ei tietenkää käynnisty* Erroria pukkaa ja kaverin kanssa leikillämme kummasteltiin "mitää helvettiä miksei Grub toimi :OOOO" "saatanan paska gentoo ja Brusila".Hieman kyseisten toimien jälkeen sitten juolahti mieleeni, että "kaadetaas tippa noita Lidlin hapokkaan pohjia tuonne näytön sisälle" eli hain pullokasasta pullon ja kaadoin siitä pienen tipan sinne, ei näyttö reagoinnut mitenkään, kaadoin toisen samalaisen ja kuva hieman värähti. Silloin kaverini pääsi vauhtiin! Hän sanoi "annapas kun minä", otti pullon käteensä ja kaatoi ainakin parin desin lorauksen näytön sisälle (minulla kun on tapana jättää isot pohjat limuihin)! Silloin kuva välkähti muutaman kerran ja pimeni kokonaa.. No perkele admini ottaa näytön hyppysiinsä ja hieman ravistelee sitä ja heiluttelee singaalijohtoa (koska siinäkin on aina ollut vähän kontaktihäiriöitä). Kaveri innoissaan kaataa vielä toisen samalaisen näytön sisälle, jolloin helvetin iso posahdus kuuluu sisältä ja jokunen kipinäkin siellä välähtää. Silloin sammuu näytöstä myös etupaneelin valot :(. Siinä vaiheessa otan pistorasian irti, mutta kaverini haluaa kaataa vielä hieman ja pistän takaisin. Kuitenkaan siitä ei enää tapahdu mitää mielenkiintoista. Näytönposahtamisen jälkeen sohva, jonka päällä se tehtiin oli kivasti kolan peitossa.En tiedä/muista oliko se minun vai kaverini idea, mutta kuitenkin nostimme sitten itse Brusilan lattialle ja kansi helvettiin! Brusilalla oli vielä päällä se Grubin errori ruutu, sillä emme olleet sitä sammuttaneet. Kaadoin kolaa viivana emolevyn ja muistikampojen päälle, kehotin myös kaveriani ottamaan kuvan siitä eli:

Vähän tuon jälkeen vielä ruuvasin powerin kannesta 3 ruuvia irti jolloin sen kannen sai ihan käsivoimilla taivutettua sen verran auki että sinne sai kaadettua jotakin. Vieläkin Brusila oli UP kunnes viskasin sinne pienehkön kolatilkan, vielä silloin ei mitään tapahtunut mutta kun tähtäsin paremmin Transistorien/FETien päälle, johan poksahti perkele :D ja minimaaliset savutkin, jolloin kaverini myös ilmeisesti innostui ja heitti perään vielä pari samalaista tilkkaa, niistä ei vain mitään tapahtunut :(. Kolaa vaan valu lattialle. Pistimme koneen odottamaan sohvan alle ja aloimme tekemään muita hommia.


Seuraavana yönä, vahinkojen tutkiminen

Nyt päästää sitte tähän itse aiheeseen josta alumperinkin piti kirjottaa, innostuin vaan kirjottaan tota alkuhöpötystä myös aika paljon, mutta kuitenkin: tapahtuneesta on nyt kulunut jotaaaain reilut 10 tuntia ja alkoholi ei enään vaikuta (ainakaan en sitä itse huomaa, tuskimpa). Tutkimukset aloitin itse Brusila koneesta, ohessa vielä yleiskatsaus tilanteesta, jolloin alotin tutkimusprosessin.Otetaan Brusila esille uudelleen sohvan alta ja katsotaan..Suurinpiirtein kaikki kola siitä emolevyltä on valunut lattialle ja haihtunut, eikä kamera oikein näytä niin hyvin, mutta kyllä siitä huomaa että muistien ja prossun päällä sitä kolaa on hieman. Niitä irroitellessani nousi nopeesti vitutuksen päähän kun kaikki oli niin helvetin tahmeita, mutta loppuelopuksi ainakaan muisteissa ei kauheasti sitä kolaa ollut. Uskallan melkeimpä väittää, ettei suoranaisesti kolan vaikutuksesta olisi mikään noista kammoista hajonnut, vaan ennemminkin oikosuluista ym. joita hapokas emolevyllä aiheutti. Prosessorista en tiedä, se joko toimii tai ei toimi, saa nähdä milloin saan hankittua seuraavan slot ykkösen jossa pääsen testaamaan. Muistan kyllä kaataneeni hapokasta ihan suoraan prossun päälle, tiedä sitten häntäSeuraavana vuorossa onkin sitten powerin tutkiminenKovin paljon fyysisiä vikoja en sieltä löytänyt, muutakun, että kaikki oli niin maan perkeleen tahmeaa ja jäähdytyslevyissä olevista FETeistä ja transistoreita oli joitakin haljennut. Myös tuulettimen edessä oleva häiriönsuotokondensaattori oli pullistunut. En muista tarkkaan mistäkohtaa se posahds silloin tuli, veikkaisin kumminkin että niiltä FETeiltä tai transistoreilta. Lopuksi vielä katsoin miten kovalevy jakselee omassa äänieristetyssä boxissaan ja hyvinhän hän :) Luulen ettei kovalevyssä ole mitään vikaa. Tai no.. minkä se nyt siitä tärinästä ym.. sai.. silloin vieläkun kone oli päällä.

Näyttö

Kuva itse näytöstäJa siitä kun hän on alaston :)Aloitin silmäilemällä siihen helvetin pohjakorttiin, aluksi en löytänyt mitään kummosta siitä, tuskin edes kolajälkiä. Hetken pyörittelemisen jälkeen löysäsin pokittaiskelan jonka alla oli jonkunverran kolatippoja. Sen jälkeen äkkäsin katsoa juovamuuntajaan ja jumalauta sinnehän ne suurimmat kolat oli mennyt :D Tosin kuvassa ne ei näy kovin hyvin.

Kuitenki ihmettelen mihin suurin osa taas kolasta on mennyt, koska ei sieltä valunut läheskään kaikkia ulos mitä me sinne kaadoimme. Irroitin koko sen saatanan pohjakortin ja silloin meni viimeisetkin ajatukset saada näyttö toimimaan:Nimittäin se on ihan täynnä kuivunutta kolaa, sitä ei oikein tossa kuvassa näy mutta siinä on päällä sellanen jännä "tahmainen kalvo". Sit menin vähän ylemmäs ja huomasin pullistuneen kondensaattorin, todenäköisesti myös häiriönsuotokonkka, aika lähellä sitä on pari mustaa vastusta.

Loppusanat

Näin jälkikäteen ajatellen minua kyllä hieman vituttaa tämä, ei sinänsä itse Brusila vaan tuo näyttö! Se on kestänyt monet virkistystaajuustestit, kaveri on sitä penkkinä käyttänyt ja urhoollisesti ollut mukana monissa riemastumississa ja monissa vitutuksissa! Kuitenkin tämä juttu naurattaa enemmän kun vituttaa :) Ja myös, ei tässä rahallisesti mitään menetetty; alunperin koko Brusila on hankittu roskiksesta, samoinkun näyttö (monta vuotta sitten).

Suosittelen kaikille ehdottomasti tehdä pienimuotoisia jänniä testejä! Itselläni olisi tässä joskus lähiaikoina tarkotuksena hommata jostain lleivänpaahdin, hiustenkuviaaja tai joku semmonen ja viskata se lavuaariin joka on täynnä vettä ja katsoa mitä tapahtuu.. ja ehkä kirjoittaa siitä tänne :D Kuitenkaan en ole vastuussa siitä jos itse teet jotain jännää, mutta saatkin vammauttavan tai kuolemaanjohtavan sähköiskun!

Copyright © PenaNetworks säätiöt 2006 - 2021