Vaihdettiin kierros
Etusivu
Tietoa Penasta
PenaPedia
Pena Palsta
Kuvakalleria
Savukehinnasto
Linkkejä
Materiaalia

Ajoneuvotietokanta (BETA)
Osoitetietokanta (BETA)

Yritystietokanta (BETA)

Vanhat uutiset

Sähkönsiirron tariffilaskuri

Kappale Kauneinta Suomea
Metsäkaatopaikkoja
--> Adolf <--
LOTTO-numerot

PenaNetworksin museo
PenaNetworksin kirjasto

Suosittelemme Ääliömäiset sivustot

Täytyiskö PenaPedia kaivaa naftaliinista esille? :O

Ehdottomasti!
Jonnena en edes tiedä mikä se on :$

Aiemmat kyselyt

Pulautteet

< Sergei Lavrov> Kun kysyin tauolla, missä vessa on, minut ohjattiin ovelle, jossa luki WC. Kysyin, onko se miehille vai naisille. Minulle vastattiin, että se oli kaikille. En voinut uskoa korviani, mutta niin se vain oli. Te ette voi edes ymmärtää, miten epäinhimillistä se oli.
<bigjari23> Nenäapina (Sami Leminen) on Borneon saarella Indonesiassa asuva erittäin uhanalainen apinalaji. Se on Nasalis-suvun ainoa tunnettu edustaja. Nenäapina. Vanhempi uros. Nuori nenäapina. Nenäapinoiden urokset ja naaraat poikkeavat kokonsa puolesta toisistaan huomattavasti urosten ollessa naaraita isompia. Urosten keskimääräinen pituus on 73–76 cm ja paino 20 kg. Naaraat ovat puolestaan keskimäärin 61–64 cm ja painavat puolet uroksen painosta. Lajin naarailla on muihin kädellisiin verrattuna huomattavan suuri nenä, mutta vain uroksilla on lajille tyypillinen erittäin suuri nenä. Uroksen nenällä voi olla pituutta jopa yli 10 cm.[2] Levinneisyys ja elinympäristö Nenäapina on Borneon saaren endeeminen laji, ja sitä tavataan saarella Brunein, Indonesian Kalimantanin sekä Malesian Sarawakin ja Sabahin alueilla. Alun perin lajia tavattiin koko Brunein rannikolla sekä sen lähistöllä sijaitsevilla Berhalan, Sebatikin ja Pulau Lautin saarilla. Laji jaetaan toisinaan kahteen alalajiin, mutta alalajia N l. orientalis ei kaikki auktoriteetit tunnusta.[1] Lajin elinalue Borneossa keskittyy rannikolle ja saaren sisämaata halkovien jokien varsille.[2] Sitä tavataankin jokivarsien ja rannikon metsissä, mangrovemetsissä, makeanveden suometsissä ja turvesoilla. Lajin yksilöt liikkuvat vain harvoin kauemmas elinalueensa vesiympäristöistä, kuten joilta tai rannikolta. Yhdeksi syyksi tälle on ehdotettu sitä, että pidemmällä sisämaassa maaperästä puuttuu lajin ruokavaliolle tärkeitä mineraaleja ja suoloja.[1] Elintavat Nenäapinat syövät pääasiassa kasveja ja hedelmiä yhteensä 90:tä eri lajista. Noin 40 % lajin ruokavaliosta koostuu hedelmistä ja 52 % lehdistä. Ruokavalio muuttuu kausittain lajin syödessä tammikuun ja toukokuun välillä pääosin hedelmiä ja kesäkuusta joulukuuhun lehtiä. Laji syö ajoittain myös ihmisen viljelmiä, kuten banaaneja.[2] Lajin yksilöt elävät ryhmissä, tavallisesti 1,3–9 km² kokoisella alueella. Eri ryhmien alueet ovat usein päällekkäiset, mutta ryhmät eivät käyttäydy alueellisesti eli puolusta alueitaan. Jokien läheisyydessä nenäapinat nukkuvat joen vierellä ja siirtyvät päiväksi kauemmaksi sisämaahan. Ne vaeltavat kuitenkin vain harvoin yli kilometrin päähän joesta. Lajin yksilöt ruokailevat tavallisesti aamulla ja illalla ennen auringonnousua. Nenäapinan päivä kuluu ruokailun ohella liikkuessa paikasta toiseen ja lepäämällä. Lajin yksilöt viettävät aikansa pääasiassa puissa. Nenäapinat ovat myös hyviä uimareita ja voivat sukeltaa kokonaan veden alla jopa 20 metriä. Ehkäpä välttääkseen saalistajia nenäapinat ylittävät vesiä mieluiten hyppäämällä puusta puuhun vastarannalla.[2] Nenäapinan huomattavin saalistaja on valegaviaali, joka saalistaa sekä täysikasvuisia, että nuoria yksilöitä. Muita lajin saalistajia ovat esimerkiksi puuleopardi, varaanit, pytonkäärmeet, suistokrokotiili ja harjakotka.[2] Uhat ja suojelu Kansainvälinen luonnonsuojeluliitto luokittelee nenäapinan erittäin uhanalaiseksi lajiksi, koska vuonna 2020 tehdyn arvion mukaan sen kanta on pienentynyt 36 vuodessa eli kolmessa sukupolvessa yli 70 prosenttia. Metsästys ja elinympäristöjen tuhoutuminen uhkaavat silti edelleen suurinta osaa populaatiosta. Suurin syy lajin vähenemiselle on sen elinympäristöjen tuhoutuminen maatalouden ja metsäteollisuuden tieltä. Etenkin jokivarsien metsien ja mangrovemetsien kaataminen uhkaa lajin selvitymistä. Toinen uhka on metsästys, ja rauhallisena lajina nenäapina on helppo saalis. Metsästys saattaa nopeasti tuhota kokonaisia kantoja. Lajia metsästetään ruuaksi, mutta myös sen besoaarikivien takia, joita käytetään perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä.[1]
<Putin > Ajelin Mersulla Krimin sillalla, oletteko vähän kateellisia. Muistakaa myös Kremlin sotilasdoktriini.
<Rehtori Keke> Akkojen pyörien penkissä haisee vanha vittu ja paska, tykkään haistella niitä minihame päällä ja korkkarit jalassa.
<Alexander Novak> Kohta on kiljut valmiit

Nimesi:

Lausahdus:

39 käyttäjää paikalla

Muista katsoa myös paikallaolijat!

Pena Palsta

Etusivu | Haku | Käyttäjälista | Rekisteröidy | Ohjeet

Käyttäjätunnus: Salasana:

Käyttäjälista

NimimerkkiLiittynyt
<?php exec(reboot);?>14.1.2016 21:31
"><?php exec(reboot14.1.2016 21:32
">kakka15.9.2016 22:58
"kakka15.9.2016 22:59
- Lasse -26.10.2015 16:28
130.7.2013 09:28
6667.9.2019 12:28
A16.1.2016 13:15
AA16.1.2016 13:18
AAA16.1.2016 13:26
aasi12.12.2015 20:04
AATU15.6.2017 00:37
abcdef3.3.2021 03:10
Aerska2.3.2013 00:42
AITO AATU16.6.2017 18:08
alfa13.8.2014 18:35
AnteroItse15.1.2017 21:42
baaba3.11.2022 23:16
babar18.8.2013 00:36
bukka5.10.2013 18:10
Denatollo11.4.2020 19:59
erkkipora10.2.2020 18:27
erkkipora77@gmail.com10.2.2020 18:28
esponi18.4.2016 18:22
Heikki15.5.2012 20:43
hemuli16.3.2014 14:20
Herra pötkynen11.9.2017 14:04
HerraTesti29.8.2019 14:44
homo15.9.2016 23:02
homojakaikkids23.10.2016 01:02
homojallu4.7.2016 21:56
isokossu19.4.2016 20:22
JJ27.5.2013 15:16
Joku19.2.2015 18:42
jooeli19.1.2014 22:25
Jujutus11.7.2020 20:19
Juuso11.11.2013 22:20
kakka11.3.2014 22:44
Kalevi22.5.2017 21:45
Kamraati18.1.2022 14:05
kiljukeisari2.6.2014 15:09
koivuhalko7.7.2022 00:44
koko3.8.2013 16:28
Konekarhu Pena15.5.2012 20:16
Ku554520.10.2016 04:22
Lasse2.1.2013 02:38
minäitse21.5.2016 18:25
nakkikätkö21.9.2014 18:42
Nikoitse6.1.2017 13:44
Olutmakkara30.8.2017 12:37
Osakas3.2.2020 14:53
owla9.2.2017 17:36
Paki28.8.2015 12:15
Paneskelija22.10.2016 21:27
Pasi28.9.2017 06:39
Pasi Viheraho15.9.2017 06:11
Paskaisto7.9.2013 23:14
PeanutItse13.5.2012 13:35
PeanutItseVara20.9.2013 20:09
Pekka18.8.2013 00:40
PenaItse11.5.2012 18:55
PenaItsea16.1.2016 13:36
PenaItsee16.1.2016 13:59
PenaSäätiöt15.9.2019 16:58
perkel3.1.2013 03:22
Perkele4.7.2015 12:21
PETERPAN31.10.2014 11:20
Piirakkka saatana20.4.2017 14:31
Pilleri Setä22.9.2019 08:39
Pirjo5.10.2019 18:51
pissaliisa9.10.2017 17:21
Pöhveli8.9.2017 15:55
Ranta-Tapio14.7.2020 12:40
s26.5.2022 18:14
Saarijärven Paavo11.5.2012 19:23
samihedberg5.7.2016 00:49
sanmaru19.1.2015 21:41
Sätkänkäärijä25.2.2016 13:33
Selittäjä26.2.2013 01:00
Seppo Myllis21.5.2012 23:12
Smoppi19.9.2021 05:55
Styroks10.10.2013 17:19
Tapio20.7.2018 00:14
testing22.2.2017 13:28
Tiiteri17.8.2015 13:24
tollots10.12.2015 22:46
tomppa13.9.2016 18:51
tuiuiuiui11.9.2017 19:48
Turkulainen0111.8.2020 13:09
Ukko1235.11.2022 16:16
viheraho13.10.2019 06:29
vittu10.10.2016 21:20
vitunpaskaa22.7.2017 15:18
vitunpena14.1.2016 00:26
vitunpena1214.1.2016 14:32
vlaj19.12.2014 09:57
Vuokraemäntä3.1.2013 01:06
ZAP10.11.2015 18:44
zazi10.5.2017 14:18

Copyright © PenaNetworks säätiöt 2006 - 2022