PenaSäätiöt

Etusivu
Tietoa Penasta
PenaPedia
Pena Palsta
Kuvakalleria
Savukehinnasto
Linkkejä
Materiaalia

Kappale Kauneinta Suomea
Metsäkaatopaikkoja
Rahakätkö
LOTTO-numerot

PenaNetworksin museo
PenaNetworksin kirjasto

Suosittelemme Ääliömäiset sivustot

Miksi Te ette ole vielä hypänneet junan alle?

Pelottaa :$
Luulen vielä jonkun kaipaavan minua :$
En voisi elää enkä kuolla ilman PenaSäätiöiden laadukasta sisältöä ;)

Aiemmat kyselyt

Pulautteet

<Aki> Miks oon niin säälittävä ja moniongelmainen paska :(
<Pentti Pantio> Tulispa mun ajo.
<Siitoimen siitin> Amadeus, se on kirjoitusvirhe, EI KIRJOITUS VIRHE.
<Aki> Voi tulispa juna jo :)
<Ama©deus> Puoli litraa Barska 80% votkaa maksaa Tallinnassa 12 euroa.Terveisiä perseestä yhteiskunnan luteet.

Nimesi:

Lausahdus:

10 käyttäjää paikalla

Muista katsoa myös paikallaolijat!

Pena Palsta

Etusivu | Haku | Käyttäjälista | Rekisteröidy | Ohjeet

Käyttäjätunnus: Salasana:

Liikenteen seuratavat

Etusivu -> Oppaat ja vinkit -> Liikenteen seuratavat

PenaItse
Liittynyt:
11.5.2012 18:55
Liikenteen seuratavat
Lähetetty: 16.12.2014 11:46 Muokattu viimeeksi: 16.12.2014 11:49
Liikenteen yhä vilkastuessa on luonnollista, että jokaisen omaksi ja muiden turvallisuudeksi on tarkoin noudatettava voimassaolevia liikennemääräyksiä. Näiden määräysten lisäksi nykyajan liikennekulttuuri asettaa kuitenkin sekä moottoriajoneuvojen käyttäjille, että jalankulkijoille joukon muitakin vaatimuksia.

Autoliikenteen suhteen on huomioitava, että kaupungeissa ja yleensä tiheästi asutuilla paikkakunnilla on noudatettava erikoista varovaisuutta. On häikäilemätöntä ja itsekästä ajaa täydellä kaasulla silloin, kun ajotiellä on leikkiviä lapsia tai paljon jalankulkijoita, sillä ovathan kadut ja tiet muitakin kuin moottoriajoneuvoja varten. Kura- ja vesilätäköt on sivuutettava varovaisesti, räiskyttämättä lokaa ohikulkijoihin. Pölyisellä tiellä ajettaessa on ajateltava myös sen varrella olevia asumuksia. Äänimerkin käyttö maantiellä ei ole tarkoitettu rauhallisten ihmisten peloittamiseksi, vaan ainoastaan varoitukseksi muita liikennöitsijöitä sivuuttaessa tai tienristeyksissa käännyttäessä. Kun autonohjaaja huomaa toisen auton pyrkivän ohitse, hänen on tehtävä kaikkensa sivuuttamisen helpottamiseksi eikä suinkaan sitä vaikeutetttava.
Mutta on sopimatonta pyrkiä maantiellä toisen auton ohi, ellei ole täysin varma siitä, että voi ajaa suuremmalla keskinopeudella kuin toinen vaunu. Liikenneonnettomuuden sattuessa on jokaisen autonajajan kunnia-asia pysähtyä ja auttaa onnettomuuden uhriksi mahdollisesti joutuneita lähimmäisiään.
Vahvistetuilla pysäköimispaikoilla ajoneuvo on sijoitettava siten, ettei se ota enemmän tilaa kuin on tarpeellista. Jos autot ovat rivissä, ei ole ajettava niin lähelle toisen eteen, että sen liikkeellelähtö vaikeutuu tai estyy. Jos pysäköimispaikalla sattuu vahingoittamaan toisen autoa, kuuluu asiaan ilmoittaa siitä ensi tilassa vahingoittuneen auton omistajalle.

Autonkuljettajan on otettava huomioon myös kuljetettavansa. Epätasaisella tiellä ei ole suinkaan ajettava siten, että takana istuvat lyövät päänsä kattoon tai heittelehtivät epämukavasti seinästä toiseen. Heidän täytyy voida istua rauhallisesti täysin luottaen ohjaajan taitoon ja arvostelukykyyn kaikissa tilanteissa tarvitsematta vaistomaisesti jännittää lihaksiaan tai jalallaan painaa olematonta jarrua. Ohjaaja ei tietenkään lisää heidän turvallisuudentunnettaan, jos hän innostuu ihailemaan maisemia, sytyttää savukkeensa ajaessaan tai kääntyy keskustelemaan takana olevien kanssa, samalla kun vaunu arveluttavasti hipaisee ojan reunaa.

Autossa istuviltakin vaaditaan eräiden kirjoittamattomien lakien noudattamista. Ei ole hyvien tapojen mukaista laulaa hoilottaa, rähistä tai muuten pitää pahaa elämää autossa ja siten kiinnittää huomio autoon; niin ikään on sopimatonta heittää tielle paperipusseja, hedelmänkuoria, säilykerasioita jne. Kesällä on oltava varovainen varsinkin savukkeiden tai sikarinpätkien suhteen, sillä nehän voivat metsäpalojen sytyttäjinä aiheuttaa melkoisia taloudellisia vahinkoja.

Jalankulkijoiden on kaupunkien vilkasliikenteisillä kaduilla kuljettava oikeata puolta. Vastaantulijan ohi on niin-ikään väistyttävä oikealle. Samaan suuntaan kulkevan henkilön ohitse mennään väistymällä vasemmalle. Jos on kiire ja tahtoo päästä hitaammin kävelevien ohi, on sopimatonta tunkeutua heidän välitsensä. On parempi astua ajotielle sivuuttaakseen heidät nopeammin. Jos kadulla kohtaa tuttaviaan, ei saa pysähtyä keskustelemaan heidän kanssaan keskelle katukäytävää eikä muulla tavoin häiritä muita jalankulkijoita. Maantiellä on kuljettava tien vasenta reunaa voidakseen paremmin varoa vastaantulevia ajoneuvoja.

Raitiovaunussa ja linja-autossa matkustettaessa ei ole levitettävä kääröjä ja muita tavaroita istumapaikoille. Pysäkeillä on osoitettava hienotunteisuutta eikä tunkeuduttava vaunuun ennen vuoroaan. Täpötäydessä vaunussa kohtelias herrasmies tarjoaa tavallisesti paikkansa naiselle. Tätä tapaa ei kuitenkaan yleisesti noudateta, eikä se kaikissa tapauksissa olekaan välttämätön. Maailmansodan jälkeenhän tavat ovat monessa suhteessa höllentyneet ja naisen asemakin muuttunut. Ja eivätköhän naisetkin ole tottuneet siihen, ettei heidän sukupuolelleen aina osoiteta huomaavaisuutta. Oli miten oli, naisen ei ole milloinkaan sanoin tai kasvonilmein osoitettava haluavansa, että mies luovuttaa h änelle paikkansa, paitsi milloin hän on pahoinvoipa tai erittäin väsynyt. Kun nainen on saannut istumapaikan, hänen on tietenkin kohteliaasti kiitettävä osakseen tulleesta ystävällisyydestä.

Herrasmiehen seurassa nainen astuu ensiksi ajoneuvoon. Siitä poistuttaessa järjestys on päinvastainen: mies nousee ensiksi ja auttaa naista ojentamalla hänelle oikean kätensä. Jos junassa, raitiovaunussa tai linja-autossa ei ole vapaata paikkaa ja naiselle sellainen tarjotaan, niin herrasmies hattuaan nostaen kiittää siitä. Hymyily naisen osalta riittää kiitollisuuden osoitukseksi.
Jos kahden kesken henkilöauton omistajan eli gentlemanshoföörin kanssa, joka itse ajaa, on kunniapaikka hänen vieressään. Muulloin kunniapaikka on takaistuimen oikealla puolella. Arvohenkilön kanssa ajaessa ei ole tungeksittava hänen ohitseen, vaan kierrettävä vaunu ja noustava siihen toiselta puolen. Vuokra-autoon noustaessa nainen asettuu sille puolelle, joka on etäämpänä ovesta, oli se sitten oikealla tai vasemmalla puolen. Herrasmiehen ei silloin tarvitse pelätä astuvansa hänen varpailleen ja voi myös helpommin ensiksi poistua ajoneuvosta.

----------------------------------------
olen pena ja lisäksi vitun homo seniili mulkkuperse joka tuunaa 106 vetoakselia perslävellään soinia soimaten pusikon piinaavassa uutteruudessaan

Vastaa aiheeseen

Sinun pitää kirjautua sisään tai rekisteröityä osallistuaksesi keskusteluun!

Copyright © PenaNetworks säätiöt 2006 - 2017