Vaihdettiin kierros Lasse Lehtisen tupakkapuheet - Pena Palsta
Etusivu
Tietoa Penasta
PenaPedia
Pena Palsta
Kuvakalleria
Savukehinnasto
Linkkejä
Materiaalia

Ajoneuvotietokanta (BETA)
Osoitetietokanta (BETA)

Yritystietokanta (BETA)

Vanhat uutiset

Sähkönsiirron tariffilaskuri

Kappale Kauneinta Suomea
Metsäkaatopaikkoja
--> Adolf <--
LOTTO-numerot

PenaNetworksin museo
PenaNetworksin kirjasto

Suosittelemme Ääliömäiset sivustot

Pitäisikö osoitetietokantaan ajaa myös rakennusten ja kiinteistöjen neliöhintoja?

Ehdottomasti! :D Popparit voi jo ottaa esille!
Hävettää, kun auto on taloa arvokkaampi :$
Annoin itseni jo Huaweille ja googlelle - Te ja datanne olette se ongelma!

Aiemmat kyselyt

Pulautteet

<kessulle asiaa> saako jostain tilattua vaikka valmiita tupakkeja askissa/kartongissa, vaikka punainen LM?
<Dmitri Peskov> Älypuhelimia ei pitäisi käyttää virallisissa asioissa. Niissä on varsin läpinäkyvät järjestelmät – oli kyseessä sitten mikä käyttöjärjestelmä tahansa, oli se sitten Android tai iOS. Heittäkää ne roskiin.
<Pena> :DDDDD
<kessu > voi leikata myös kahvimyllyllä tokmanni 15.- jos sakujen kone hammasrattaita kantsii ostaa jemmaan
<kessu > tupakanlehdet eurotabac.de,hylsyt zig zag tubakas.ee leikkuukone tuolta saksasta ja täyttökone ebay powermatic 4 röökiaski alle euron

Nimesi:

Lausahdus:

89 käyttäjää paikalla

Muista katsoa myös paikallaolijat!

Pena Palsta

Etusivu | Haku | Käyttäjälista | Rekisteröidy | Ohjeet

Käyttäjätunnus: Salasana:

Lasse Lehtisen tupakkapuheet

Etusivu -> Yleinen keskustelu -> Lasse Lehtisen tupakkapuheet

PenaItse
Liittynyt:
11.5.2012 18:55
Lasse Lehtisen tupakkapuheet
Lähetetty: 26.1.2014 19:22 Muokattu viimeeksi: 27.3.2015 23:29

Lasse Lehtisen tupakkapuheita vuosilta 1991-1998PenaPedian artikkeli Lasse Lehtisestä

Lainaus käyttäjältä Helsingin Sanomat 17.5.1992:

”Mikä kuitenkin yllyttää näin äärimmäisiin esityksiin? Terveysviranomaiset ovat ihmisiä hekin, heikkouksineen ja itsekkäine pyrkimyksineen. Heidän oma kasvava byrokratiansa nielee valtion varoja. Heidän tulisi pystyä osoittamaan tuloksia, esimerkiksi tupakoinnin vähenemistä.”Lainaus käyttäjältä Suomen Kuvalehti 17.9.1993:

”En nimitä terveysterroristeja aivan sattumalta elintapafasisteiksi. Hitler oli kasvissyöjä, ja monella tapaa aikaansaapa mies. Lenin oli suuri askeetti, eikä hänkään jäänyt toimettomaksi. Sen sijaan Winston Churchill söi, mitä eteen kannettiin, poltti paksuja sikareja ja kulutti enemmän viskiä kuin viski häntä. Hän eli vanhaksi: hän oli demokraatti ja suvaitsevainen ihminen.”Lainaus käyttäjältä Huomaavaiset Tupakoitsijat ry:n jäsenlehti 2/1991:

”Pikemminkin on olemassa tietty ihmislaji, joka uskottelee–ja ehkä uskoo itsekin, että heidän ’vääryytenä’ pitämänsä on korjattavissa vielä suuremmalla vääryydellä Heille on olemassa oikeutettuja sotia, he hyväksyvät suoran kansalaistoiminnan ja suoranaisen terrorin, fyysisen ja mielipiteisiin kohdistuvan. Tällä temperamentilla varustetut ihmiset tarvitsevat kutsumukselleen rajatun kohteen. Näin ovat kohteeksi joutuneet vuorollaan juutalaiset, ryssät, amerikkalaiset, neekerit, homot, synnintekijät, autot, ydinvoima, nyttemmin tupakoitsijat ja tupakan tehtailijat.”Lainaus käyttäjältä Helsingin Sanomat 17.5.1992:

”Tupakoitsijoiden jälkeen vaaravyöhykkeessä olisivat kai makeasta pitävät,kahvinkittaajat, ylipainoiset, hieltä haisevat, huonohampaiset ja niin edelleen.
Lainaus käyttäjältä Iltalehti 13.7.1991:

”Voiko tupakoinnista sairastua syöpään? Tupakka voi olla yksi riskitekijä. Mutta jos se olisi ainut tekijä, silloin kaikki tupakoitsijat kuolisivat aina syöpään, jota ei tapahdu. Ja kukaan tupakoimaton ei taas koskaan kuolisi keuhkosyöpään, jota kuitenkin tapahtuu.”Lainaus käyttäjältä Sanomalehti Uudessa Suomessa 22.9.1991:

”Päinvastoin kuin yhden asian liike tarkoitushakuisesti väittää, teollisuus ei kiistä eikä ole kiistänyt, että tupakointi on terveydellinen riski. Mutta tupakka ei voi olla ainoa tällainen riskitekijä. Musikaalisuus periytyy, matemaattinen lahjakkuus periytyy.Miksi taipumus sairastua tiettyihin sairauksiin eiperiytyisi? Perinnöllisyyden kysymyksiä yhden asian lääkäriteivät kuitenkaansuostu pohtimaan.”Lainaus käyttäjältä Amerinfo-lehdti 1/1992:

”Tupakoinnin lisäksimonet muutkin tekijät yhdistetään keuhkosyöpään ja sydäntauteihin, kuten yksilön elinolosuhteet yleensä, työympäristö, ruokavalio, perintötekijät,stressi, ikääntyminen ja virukset. Tiede ei ole toisaalta pystynyt selvittämään, miksi valtaosa tupakoitsijoista ei sairastu moniin tauteihin.”Lainaus käyttäjältä Iltalehti 13.7.1991:

”Tupakka ei ole missään nimessä terveellinen nautintoaine, mutta mikä nautintoaineista sellainen olisi? ”Lainaus käyttäjältä Savumerkki 2/1993:

”Viinan, läskin ja tupakan vastustajilla eivät työt ja ansiot lopu. Projekteja voi jatkuvasti käynnistää ja teettää tilastollisia tutkimuksia, joiden lopputuloksen tietää tutkimattakin. Ratkaisemattoman riidan saa aikaiseksi, kun käy elintapafasistien kanssariitelemään, kummat tulevat kalliimmaksi yhteiskunnalle, huonoa elämää viettävät hedonistit vai pitkään elämän syrjässä sinnittelevät tervekroppaiset dementiavanhukset.”Lainaus käyttäjältä Uusi Suomi 22.9.1991:

”Siististi elämällä pari kuukautta lisää? Tutkimuksia näyttää olevan kaikkiin tarpeisiin. Itseäni lohduttaa uusi Yhdysvalloistakantautunut tieto, jonka mukaan joka suhteessa terveitä elämäntapoja noudattava ihminen elää läntisessä teollisuusyhteiskunnassa keskimäärin kaksi kuukautta(!) kauemmin kuin huikenteleva kanssaeläjä.”Lainaus käyttäjältä Savumerki 1/1995:


”Tiettyjen lainvalmistelijoiden tarkoituksena onkin ollut luoda epäsopua ihmisten välille–työpaikoille, ravintoloihin, valintamyymälöiden kassoille–jotta tupakoinnistatulisi sosiaalisesti mahdollisimman vastenmielistä. Saattaa olla, että tällainen simputus Suomessa jopa onnistuu.”Lainaus käyttäjältä Savumerkki 1/1998:

”Toisten ihmisten holhoajat kokivat takaiskun, kun lontoolainen ’The Telegraph’ paljasti WHO:n tutkimuksen, jonka mukaan ns. passiivinen tupakointi ei aiheutakaan lisääntyvää syöpäriskiä eikä lisää lasten hengitystieinfektioiden määrää.Tulokset viittasivat itse asiassa päinvastaiseen suuntaan.

Arkijärjellä juttu on helppo selittää. Kun mitä tahansa myrkkyä laimentaa, se lakkaa olemasta myrkky. Näin käy tupakansavullekin huoneilmassa. Tupakoitsijoiden kodeissa tuuletetaan tavallista useammin, mikä samalla poistaa muutkin pöpöt pihalle”Lainaus käyttäjältä Savukemerkki 1/1992:

”Suomessa on terveyskasvatuksesta ja erillaisista sääntelytoimista huolimatta edelleen noin miljoona tupakoitsijaa. Heitä ei voi sulkea toimivan yhteiskunnan tai sosiaalisen kanssakäymisen ulkopuolelle.

Sankka tupakansavu ärsyttää monia tupakoimattomia, muun muassa itseäni. Vaimoni tupakoi kahdenkin edestä, hän kertoo pitävänsä tupakointia nautintona. Olemme sopineet perheessä, missä yhteisissä tiloissa voi polttaa, missä ei. Meillä luultavasti tuuletetaan paremmin kuin tupakoimattomissa talouksissa, ja siten sisäilman laatu on keskimääräistä parempi.”
Lainaus käyttäjältä Helsingin Sanomat 17.5.1992:

"Mikä kuitenkin yllyttää näin äärimmäisiin esityksiin? Terveysviranomaiset ovat ihmisiä hekin, heikkouksineen ja itsekkäine pyrkimyksineen. Heidän oma kasvava byrokratiansa nieleevaltion varoja. Heidän tulisi pystyä osoittamaan tuloksia, esimerkiksi tupakoinnin vähenemistä."


Lainaus käyttäjältä Uusi Suomi 7.10.1990:

”Mitä iloa meillä on lisävuosista, joita ei voi elää täydesti. Eikö hieman lyhyempi, mutta hilpeämpi elämä olisi pikemminkin tavoittelemisen arvoinen? Tupakoinnin vastustajat syyllistyvät ristiretkellään moneen pahaan. Jos kaikkinaisen holhouksen, varjelun ja kieltojen tarkoituksena on pitkittää elämäämme sen nautittavuuden kustannuksella, julistaudun holhousvaltion viholliseksi tässä ja nyt. Elämisen arvoinen elämä, vaikka lyhyempikin, on kitumista parempi.”

Lainaus käyttäjältä Savumerkki 2/1993:

”Ns. hyvää tarkoittavat järjestöt ovat yleensä osa mittavaa valtionapujärjestelmää. Samalla kun terveyskaitsijat ja viranomaiset käyvät ristiretkeä hyviksi katsomiensa asioiden puolesta, he huolehtivat viroistaan ja stipendeistään. Viinan, läskin ja tupakan vastustajilta eivät työt ja ansiot lopu.”

2012Lainaus käyttäjältä Iltalehti 22.3.2012:

En taatusti ole ollut lobbaamassa suomalaisia polttamaan tupakkaa. Niin kauan kuin tupakan valmistaminen ja sen polttaminen ei ole kriminalisoitu, niin silloin se on osa normaalia elinkeinoelämää.
Lainaus käyttäjältä Iltalehti 22.3.2012:- En ole koskaan polttanut savukettakaan, mies vahvistaa.

Miksi ette?

- Sen takia, että minuun on tuo valistus tehonnut. Mutta miljoona suomalaista polttaa tänäkin päivänä, ja silloin tietysti pitää kysyä, että miksi he tekevät niin, vaikka valistusta ja tietoa on ollut saatavissa vuosikymmenet.

Oliko teillä se tieto olemassa silloin, kun toimitte Amerissa?

- Kaikilla suomalaisilla on ollut se tieto saatavissa.
lasseetu2208LS_uu.jpg
lasseetu2208LS_uu.jpg

----------------------------------------
olen pena ja lisäksi vitun homo seniili mulkkuperse joka tuunaa 106 vetoakselia perslävellään soinia soimaten pusikon piinaavassa uutteruudessaan

Lasse
Liittynyt:
2.1.2013 02:38
Vs: Lasse Lehtisen tupakkapuheet
Lähetetty: 19.12.2014 12:18 Muokattu viimeeksi: 19.12.2014 12:19


----------------------------------------
Jotkut sanoo, että aiheuttaa ja jotkut sanoo, että he ovat polttaneet 80 vuotta eikä vielä ole tullut keuhkosyöpää.
PeanutItseVara
Liittynyt:
20.9.2013 20:09
Vs: Lasse Lehtisen tupakkapuheet
Lähetetty: 23.12.2014 00:44
Menes nyt lasse vittuun siitä rölläämästä!

alaikäban.jpg
alaikäban.jpg

----------------------------------------
PenaNetworks kusettaa joka tilanteessa. Se parempi vaihtoehto: http://peanut.dy.fi

Vastaa aiheeseen

Sinun pitää kirjautua sisään tai rekisteröityä osallistuaksesi keskusteluun!

Copyright © PenaNetworks säätiöt 2006 - 2023